Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, Gazze'de yaşananların 'bir Holokost' olduğunu söyledi. Genel Sekreter Ali Karadaği, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, işgalci İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları, yaşanan zulmü ve uluslararası camianın sessizliğini eleştirdi.

"Gazze'de olup bitenler bir Nazi Holokost savaşıdır" ifadelerini kullanan Karadaği, kadın ve çocukların öldürüldüğü, hastane ve ibadethanelerin yıkıldığı Gazze'de modern zamanların en büyük insani trajedilerinden birinin yaşandığına dikkati çekti.

Bu trajediyi görmezden gelme ve sessiz kalmanın, sorunu daha da ağırlaştıracağını kaydeden Karadaği, Filistin halkının, haklarını ve özgürlüklerini geri kazanmak için verdiği haklı mücadelelerinde desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Eski IMF Başkanı Rodrigo Rato hakkında 63 yıl hapis istendi Eski IMF Başkanı Rodrigo Rato hakkında 63 yıl hapis istendi

'İNSAN HAKLARINI SAVUNAN BATI NEREDESİNİZ?'

Dünyanın Gazze halkının maruz kaldığı barbarlık ve vahşi zulme sessiz kaldığını vurgulayan Karadaği, Müslüman yöneticilere, insan haklarını savunduğunu iddia eden Batılılara, Birleşmiş Milletler ve insan hakları kuruluşlarının temsilcilerine, kilise başkanları ve Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'a 'Neredesiniz?' diye seslendi.

Karadaği, Gazze'de yaşanan katliamın sona ermesi ve bölgede adalet ve barışın sağlanması için küresel dayanışma ve acil eyleme ihtiyaç olduğunu kaydetti.