Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, önceki gün hayatını kaybeden felsefe profesörü, biyolog, akademisyen ve düşünür Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

'Ezik Muhafazakar camia o kadar zavallı ki...'

Sofuoğlu, “Ölmüş bir insanın arkasından kötü konuşacak değiliz ama yalancı şahitlik yapacak da değiliz. Musalladaki Duralı'yı evrimci bilirdik. Ezik Muhafazakar camia o kadar zavallı ki. Rabbimin, yaratma sıfatına rağmen Evrim iftirasına inanan Duralı'yı kendi aydını zannedebiliyor” ifadelerini kullandı. 

prof-dr-teoman-durali-aa-013858

'Allah insanı yaratmadı' diyor...

Sofuoğlu açıklamalarının devamında, “Allahu Teala, Adem AS'ı bizzat çamurdan şekillendirerek yarattığını söylüyor. Evrim ise Allahı yalanlayarak (haşa), insanın Maymundan evrildiğini söylüyor. Bu şahıs da Allaha, evrim saçmalığı tarafından yapılan İnsanı yaratmadığı iftirasını onaylıyor” diye yazdı. 

teoman duralı cenaze

Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı kıldırdı

Prof. Teoman Duralı’nın cenazesine İslam ve akademi dünyasından birçok tanınan isim katılırken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş cenaze namazını kıldırmıştı. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş cenazeye katılıp, tabutu omuzlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Duralı için taziye mesajı yayınlamıştı.