İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ve Başkan Yardımcısı Bayram Saral, Trabzonspor karşılaşmasında takımın sahadan çekilmesi kararı sonrası basın toplantısı düzenledi.

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu:

"VAR, 5 dakikada karar veremiyorsa bunun sorumlusu hakemler ve TFF. Kararın Trabzonspor ile bir ilgisi yok sadece tesadüf. Kimse benden daha Trabzonsporlu olamaz. Ama şu an İstanbulspor'un sahibiyiz ve onun başarısı için uğraşıyoruz."

"TFF tam saat 15.00'te aradı. Telefonum sessizdeydi, cevap veremedim. Müslüm Özmen Bey aradı, sonra Bayram Saral Bey'i aradı. Yan yanaydık. Kendisiyle ve Büyükekşi ile konuştum. Israrla verdi telefonu. Kendisini dinledim. Ne düşünüyorsam, aday olduğu günden bugüne, hepsini tekrar söyledim. Sayın TFF başkanımızın yüzüne söylemediğim hiçbir şeyi arkasından asla söylemedim. 20 kişinin içinde ne konuştuysam, her yerde aynı şeyi konuştum. Bize randevu vermediler. Bugün aradılar, istediğiniz zaman gelin dediler."

ANKARAGÜCÜ BAŞKANINA GÖNDERME

Fenerbahçe'den Konya'da kritik kayıp! Zirvede fark artık 6 puan Fenerbahçe'den Konya'da kritik kayıp! Zirvede fark artık 6 puan

TFF yönetiminin istifasını istiyor ve bekliyoruz. Bu bir birikimin sonucu gidip kimseye tokat atacak halim yok. Sporcularım ve teknik ekibimden özür diliyorum. Onlara maçı kazanmış gibi galibiyet primi vereceğim. Şu an aynı olay olsa aynı şekilde davranırım.

"TFF istifa etmez, TFF görevden alınılır. İstifa edecek yetkisi yok!"

İstanbulspor Başkan Yardımcısı Bayram Saral:

"Sahadan çekilme kararının Trabzonspor futbolcuları ve yöneticileriyle hiçbir ilgisi bulunmadığı gibi çekilme kararının başka kulüplerle ilişkilendirmeye çalışılması olayı ana mecrasından çıkarmaya yönelik beyhude çabalardır. Aynı şekilde sahadan çekilme kararını salt bu maçtaki hakem hatasına bağlanması olayı basite indirgemektir."

"Türk futbolunun son dönemlerde içinde bulunduğu gergin ve huzursuz ortamın nasıl oluştuğu, son olarak dün akşamki maçta yaşanan olaylardan geçilerek gelindiğini anlamak için bazı hususların kamuoyuyla paylaşılması gerektiği düşüncesindeyiz. Ligin ilk haftasından itibaren aleyhimize yapılan bariz hakem hataları nedeniyle en çok zarar gören kulübün İstanbulspor olduğu, ciddi puan kayıplarına maruz kaldığı aşikardır."