Haber7'den Nurullah Alpay'ın haberine göre, Edirne'de, Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarına katılan bir grup provokatör, Filistinliler ile dayanışma için Edirne Eski Camii önüne kurulan çadıra çirkin bir saldırıda bulunuldu.

SLOGAN ATARAK ÇADIRA SALDIRDILAR

9 gün önce kurulan ve Türk bayraklarının da bulunduğu Filistin’e destek çadırının etrafını çeviren grup, “Mustafa Kemal'in askerleriyiz!", “Türkiye laiktir, laik kalacak!”, "Hizbullah'ın ***leri, yıldıramaz bizleri" sloganları atarak çadıra saldırdı.

ÇEVİK KUVVET ARAYA GİRDİ

Çevik Kuvvet ekiplerinin araya girmesiyle saldırının büyümesini engellendi. Çadırın etrafına tampon bir alan oluşturan polis ekipleri, saldırgan grubun önüne geçti. Sloganlarını sürdüren provokatör grup, İsrail’i desteklediklerini belirterek çadırdaki aktivistleri yuhaladı.

Edirne'de sahipsiz köpeklerden kaçarken düşen yaşlı kadın yaralandı Edirne'de sahipsiz köpeklerden kaçarken düşen yaşlı kadın yaralandı

PROVOKASYON YATSI EZANIYLA BAŞLDI

Edirne Eski Camii önünde yaşanan provokasyonun Yatsı Ezanı ile başladığı öğrenildi. Camiden okunan ezanla birlikte Müslümanlar namazını kılana kadar müzik sesinin son ses açıldığı belirtildi.

DERNEK BAŞKANINDAN AÇIKLAMA: ETRAFIMIZ 2 BİN KİŞİYLE KUŞATILDI

Çadırda farkındalık çalışmaları yapan Edirne İslam Gençliği Eğitim Araştırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Habil Mert, olayın ardından yaptığı açıklamada, şu ifadelerde bulundu:

"Filistin çadırımız basıldı. Etrafımız yaklaşık 2 bin kişiyle kuşatıldı. ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Hizbullah’ın bilmem neleri, yıldıramaz bizleri’ şeklinde sloganlar atarak, çadırımızı tekmeledi. Araya çevik kuvvet girerek bunların azgınlıkları biraz olsun önlenmiş oldu. Biz de yaklaşık ilk aşamada 200-300 kişiydik."

KATLİAMLARA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN 9 GÜNDÜR EYLEMDEYİZ

"Yaklaşık 10 gündür Gazze’yle, Filistin’le dayanışma çadırımızda her akşam orada Kur’an-ı Kerim, ilahiler, dualarla Filistin konusunu gündemde tutup Gazze’deki katliamlara dikkat çekme amaçlı devam eden eylemlerimiz vardı. Bu eylemlerin dokuzuncusunu bu akşam yapıyorduk."

İÇLERİNDE BİR KISIM PROVOKATÖR BİZE YÖNELİK SLOGAN ATMAYA BAŞLADI

"Bu arkadaşlar Cumhuriyet kutlaması adı altında, yaklaşık 10 bin kişilik bir kitle konser meydanına giderken içlerindeki bir kısım provokatörler bize yönelik sloganlar atmaya başladılar. Birbirlerini tahrik ederek bize yönlendirdiler. Oradaki eylemimiz meşru ve mazlumdan yana… Bize saldıranların içerisinde ‘Biz İsrail yanlısıyız’ diyenler çıktı. Allah’tan korkun."

MUSTAFA KEMAL, İSRAİL YANLISI MIYDI?

"Biz İsrail’i, o zalimleri, o katilleri, Siyonistleri lanetlemek için oradaydık. Ve 9 gündür biz oradayken bir gece gelip orada İsrail’i lanetlemeyenler bu gece ne hikmetse Mustafa Kemal’in askerleri olduklarını hatırladılar. Mustafa Kemal, İsrail yanlısı mıydı? Sizler neyin peşindesiniz."

EDİRNE MÜSLÜMANLARINDIR

"Edirne Müslümanlarındır, Müslümanların kalacak ve biz Edirne’den ayrılmıyoruz. Edirneli Müslümanlar olarak Edirne’yi sahipleniyoruz. Edirne’den İslam dünyasında ezilen, hor görülen, zulme uğrayan, katledilen bütün Müslümanların yanındayız. Canımız pahasına onların yanındayız."

BÜTÜN MÜSLÜMANLARA ÇAĞRI

"Bütün Müslümanları da bu konuda tepki vermeye davet ediyorum. Edirne’de İsrail yanlısı Kemalist zorbalığa karşı bizi yalnız bırakmayın. Biz yalnız kalsak da bu alçak ve kahpe saldırılara karşı boyun eğmeyeceğiz, dimdik duracağız inşallah. Allahu Ekber.”