Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kentsel dönüşüm konusunda vatandaşı ikna etmek için 4 yıl önce Üsküdar'da yaptığı konuşma bir kez daha gündeme geldi. Peki Kirazlıtepe'de kentsel dönüşümü kimler engellemeye çalıştı?

Başkan Erdoğan, 4 yıl önce Üsküdar'daki kentsel dönüşüme direnen mahalleliye, "Allah göstermesin yarın bir gün buralarda bir deprem olursa ve hazmedemeyeceğimiz neticeler olursa ne yaparız? Kime ah edersiniz? Yine bana ah edersiniz. Her şey gönüllülük esasına göre olacaktır. Bazı müteahhitler diyormuş ki ben yüzde 60'ını 70'ini alırım ondan sonra da seni kapıya koyarım... Müteahhittin dediği geçerli değil ki..biz cumhurbaşkanı bakanları değil müteahhitti dinliyorsun. Sen evini müteahhitte vermek zorunda değilsin böyle bir şey yok.. Her şey gönüllü kimseyi olacak kimseyi kovma diye birşey kentsel dönüşümde söz konusu değildir. Çevre Bakanlığı da devreye girer adımları atarız vatandaşı mağdur etmeyiz. Müteahhitler kazansın diye de adım atmayız." açıklamasında bulundu.

ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI HİLMİ TÜRKMEN 2015'TE DESTEK İSTEDİ

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen 11 Kasım 2015'te kentsel dönüşüm için destek istedi. Türkmen, ''Bu dönüşümü başlatırken yerinde dönüşüm mantığıyla yapmak istiyoruz. İnsanlar yerinden yurdundan olmadan inşallah bu dönüşümü başlatacağız. Burada ya çok küçük bir bedel ödeyeceksiniz ya da hiç bedel ödemeden dairenizin sahibi olacaksınız.'' açıklamasında bulunmuştu.

PEKİ ŞİMDİ SON DURUM NE?

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen son durumu, "Kirazlıtepe'de 551 konutu dönüştürüp, tümünün mevcut hak sahiplerine teslim ettik. 1467 konutu daha yine sadece eski sahiplerine teslim ediyoruz. Burada ve birçok projemizde süreci yıllarca geciktirecek herşeyi yaptılar! Şimdi acıları saracağız. Sonra hepsini konuşacağız" ifadeleriyle paylaştı.

DEPREM SONRASI ÜSKÜDARLILAR DÖNÜŞÜM İSTEMEYE BAŞLADI

Üsküdar'daki mahallesakinleri Türkmen'e Kahramanmaraş depremlerinin ardından 'şimdi hemen kentsel dönüşme başlayın' şeklinde mesajlar atıyor. Ancak 8 yılın gecikmesini bir anda kapatmak da mümkün değil elbette. Bölgede hala inşaatlar sürüyor.