Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın başkanlıktaki 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle 25 Mart Pazartesi günü başlayan Yargıtay başkanlığı seçimlerinde şu ana kadar sonuç çıkmadı. Haftalar boyunca yapılan 30'u aşkın oylamada hiçbir aday, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alamadı.

ŞENTÜRK ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ
Pazartesi günü 36'ncı tur oylaması ile devam edecek seçimler öncesinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, 13 Mayıs Pazartesi günü yapılacak 36. turda aday olmayacağını duyurdu.

Şentürk adaylıktan çekildiğini şu sözlerle duyurdu;

"Süreçte oluşan tıkanmanın giderilmesi ve Yargıtayımızın kurumsal itibarının korunması amacıyla Birinci Başkanlık adaylığından çekiliyorum. Bu süreçte şahsıma gösterilen teveccüh ve verilen destek dolayısıyla Genel Kurul'umuzun tüm üyelerine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Yine yaptığım değerlendirme sonucunda 13.05.2024 tarihinde yapılacak olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı seçiminde aday olduğumu yüksek takdirlerinize arz eder, kıymetli desteklerinizi istirham eder, selam ve saygılarımı sunarım"

Beş siyasi parti yeni ittifak kurdu Beş siyasi parti yeni ittifak kurdu

AKARCA VE KERKEZ YARIŞACAK
Yargıtay Başkanlığı için 13 Mayıs Pazartesi günü yapılacak 36. turda başka bir aday çıkmaz ise daha önceki turlarda aday olan mevcut başkan Mehmet Akarca ile Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez yarışacak.

MUHSİN ŞENTÜRK KİMDİR?
Muhsin Şentürk, 1968 yılında Ankara'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak bu alanda eğitim aldı. Mezuniyetinin ardından hakim adayı olarak mesleğe başladı. Meslek hayatında çeşitli görevlerde bulunan Muhsin Şentürk, sırasıyla Kars Susuz ve Sivas Koyulhisar Cumhuriyet Savcılığı görevlerini üstlendi.

Daha sonra Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nde tetkik hakimi olarak görev yaptı. Ardından Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevine atandı. Yargıtay'daki kariyeri boyunca önemli görevlerde bulunan Muhsin Şentürk, aynı zamanda dairede en kıdemli üye olarak başkanvekilliği görevini de üstlendi. 2012 yılında Yargıtay üyeliğine seçildi. Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılan başkanlık seçimlerinde aday olan Şentürk bugün yarıştan çekildi.