Filistinli Avukat Huda Galya, Gazze Şehri'nin kuzeyindeki Cebeliye el-Beled'e düzenlenen bir bombalı saldırıda şehit düştü.

Galya'nın ailesi 9 Haziran 2006'da, İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya kasabasının sahiline düzenlediği saldırıda şehit olmuştu.

Beyt Lahiya plajı saldırısından birkaç yıl sonra, Huda'nın kız kardeşlerinden biri ve onun kocası, 2008-2009 İsrail saldırıları sırasında Gazze'de şehit edildi.

Başkan Erdoğan, 2009 yılında yapılan Davos Zirvesi'ndeki tarihi 'One Minute' çıkışında bu katliamı anmış, dönemin İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e "Öldürmeye gelince, siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz! Plajlardaki çocukları nasıl öldürdüğünüzü nasıl vurduğunuzu çok iyi biliyorum." demişti.

GALYA AVUKAT OLMUŞ, SİYONİZMLE MÜCADELEYE AHDETMİŞTİ

Huda, Gazze İslam Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne burslu olarak kaydolmuş. Lisans derecesini 2017 yılında tamamlayarak avukatlık ruhsatını almıştı.

Huda, Siyonizmle hukuk alanında mücadele etmek istediğini söylemişti.

D8A61840 6F57 4D21 9339 Dbe2Bcf0

Huda, "Haklarımızın küçük bir kısmını bile geri almak için çabalamam konusunda kişisel bir teşvik görevi gördü. Bu yüzden hukuk okumaya, avukat olmaya ve ezilen halkımın haklarını savunmaya karar verdim. İşgalcilerin katliamları sonucu babamı ve kardeşlerimi kaybeden tek kişi ben değilim. İşgalci güçler tarafından çocuklarının gülümsemeleri dudaklarından silinen, en temel haklarından mahrum bırakılan yüzlerce Filistinli aile var." demişti.

Gv M Vzd Ws A Arfz Z