29 Kasım 2019'da '500 milyonluk asansör rantı' başlığıyla gündeme gelen olayla ilgili CHP'li eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy tüm detaylarıyla anlattı.

"TUNCAY ÖZKAN'IN SENDEN BAZI TALEPLERİ OLACAK" DENDİ

2019 seçimlerinde Menemen Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra kredi alabilmek için Ankara'ya gittiğini anlatan Aksoy şunları söyledi:

MHP'li isim açıkladı! Bahçeli'nin 'Ferdi Tayfur' göndermesinin adresi neresi? MHP'li isim açıkladı! Bahçeli'nin 'Ferdi Tayfur' göndermesinin adresi neresi?

Ankara'da Levent Göktaş ile görüştüm. Bana 'Tuncay Özkan'ın senden bazı talepleri olacak' dedi. Ben de 'Tamam' dedim. Tuncay Özkan ve o zamanın CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İzmir'deki tüm belediyeleri dolaştılar. Bana da And Asansör ve Güneş Medya için geldiler. İzmir Körfezi'ne bakan, 1800 villa yapmayı planladığımız 1.5 milyon metrekarelik çok değerli bir arazi vardı. Tuncay Özkan, bu araziyi de istedi. ANKA Haber Ajansı ile KRT Medya'ya her ay belli tutarda para yatırmamız istendi. Hepsini reddettim. Bunu da vermedim. Bizi haraca bağlıyorlardı. CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı And Asansör ya da Güneş Medya'ya para toplamak için belediyelere gider mi?

"LEVENT GÖKTAŞ'I MİT MÜSTEŞARI YAPACAKTI"

İktidar olursak Kemal Kılıçdaroğlu, Levent Göktaş'ı MİT Müsteşarı yapacaktı. Levent Göktaş'ın Hablemitoğlu cinayetiyle ilgili tutuklanmasından önce konuşulan bir şeydi. Belediye başkanının sıkıntılı işleri varsa, Ankara'da hallediliyor. Ben Ankara'dan hiçbir hukuk bürosu ile anlaşmadım. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Levent Göktaş'ın hukuk bürosu ile anlaşıyor. Levent Göktaş'ın hukuk bürosu, Çerçioğlu ile ilgili davalara bakıyor. Ayrıca firması vasıtasıyla ihaleler de alıyor. Bir büyükşehir belediyesinin hukuk işlerine siz bakacaksınız ve ihale alacaksınız ve bundan Tuncay Özkan'ın haberi olmayacak. Tuncay Özkan'ın bilmemesi imkânsız.

"KANALTÜRK'Ü FETÖ'YE SATAN TUNCAY ÖZKAN NASIL VEKİL OLUYOR?"

Tuncay Özkan isterse beni mahkemeye verebilir. Sözlerimin arkasındayım. Mahkemeye versin ki hesaplaşalım. Kanaltürk'ü FETÖ'ye satan Tuncay Özkan nasıl milletvekili oluyor? CHP, Tuncay Özkanların partisi oldu. FETÖ ile geçmişte iş tutmuş adamlar nasıl CHP'den milletvekili oluyor? Geldikleri nokta FETÖ bataklığıdır. CHP, FETÖ bataklığına dönmüştür. Necip Hablemitoğlu suikastı şüphelisi ile birlikte iş tutacaksınız, buna Atatürk'ün partisi diyeceksiniz. CHP artık Atatürk'ün partisi değil. Bizim gerçek Atatürkçüler olarak CHP'de artık yerimiz yok. CHP'den istifa ettim. CHP'ye FETÖ'den ihraç edilerek getirilmedim. 50 yıllık CHP'liyim. Babam, 3 dönem milletvekili oldu. Deniz Baykal'ın yardımcılığını ve MYK üyeliği yaptı. Dayım ilçe başkanlığı yaptı. Ben de ilçe başkanlığı, belediye başkanlığı yaptım.

"KILIÇDAROĞLU BU OLAYLARI BİLİYOR"

Aksoy, tüm bu olayların Kılıçdaroğlu tarafından bilindiğine işaret ederek, Özkan'ın bunlara rağmen partide kalmasını şu sözlerle açıkladı:

"Özkan'ın bunlara rağmen partide kalması 2 güce dayanıyor. Birinci gücü 'medya gücü' bugün CHP medyası dediğiniz medya tamamiyle Tuncay Özkan'ın medyasıdır. Otur, otur, kalk ,kalktır. İkinci gücü bizzat bu Ankara Genel Merkez'de de söyleniyor ve biliniyor. Tuncay Özkan'ın çok büyük bir video arşivine sahip olduğu söyleniyor bu temel iki gücü olduğunu görüyorum."

TUNCAY ÖZKAN'DAN CEVAP GELDİ: HAYATIMDA İKİ KEZ GÖRÜŞTÜM

Aksoy’un açıklamalarının ardından CHP’li Tuncay Özkan’dan yanıt geldi.

Özkan, sosyal medya hesabı X'ten (Twitter) şu açıklamayı yaptı:

"Hırsızlıktan dolayı partimizden atılan ve Menemen Belediye Başkanlığı'ndan uzaklaştırılan Serdar Aksoy'un iftiralarının tamamı yalandır. İstinaf Mahkemesi hırsızlıktan aldığı cezasının arttırılması için nitelikli zimmet suçunun araştırılmasını istemiştir. Berat ettiği beyanı da yalandır.

Bu dolandırıcıyı ve iftiralarını bana sormadan haber yapanlara acıyorum. Kınıyorum. Aksoy'u hayatımda iki kez gördüm ve hiçbir zaman baş başa görüşmedim. Biri başkanlık kulisi için odama Deniz Demir ve Hasan Ünal ile geldiğinde, diğeri de makamında çok kalabalık bir toplulukla. Kendisini hiç kimse ile tanıştırmadım ve hiçbir görüşmede yanında bulunmadım. Hangi milletvekillerini kolladığı, kimlerle nerelere gittiği, kimlerin isteğiyle bana iftira ettiğini de sonunda itiraf edecektir. Seyrek'in yağması için hangi milletvekilleriyle haritacıların ofisinde Ankara'da Çukurambar toplantısını, İzmir'de Bayraklı toplantısını yaptığını, kimlerle pazarlık ettiğini ad ad anlatacaktır.

Bugün itibariyle avukatlarım davalarımızı açmıştır. HTS kayıtları kimlerle ne haltları yediğini ortaya çıkartacaktır. Adımı böylesine iğrenç bir iftiracının ağzına düşüren alçaklarla da her zeminde hesaplaşacağım. Seyrek'ten kimlerin arazi aldığını araştırıp açıklayacağım. Hayatımda bir kez gitmediğim, görmediğim altı tarihi eser, üstü doğal sit olan bu alanın satışını AKP belediyesi yaptı. Arazileri kime sattı? 4 milyar lirayı kimler kazandı? Bu alanı yağmalatanlar kimler araştırıp tek tek ortaya koyacağım. Hangi partiden olduğuna bakmaksızın. Halkıma söz veriyorum."