Bor, cam ve seramik sanayisi, tarım, temizlik ürünleri, enerji ve batarya teknolojileri, savunma ve havacılık sanayisiyle nükleer enerji alanında kullanılıyor.

Türkiye, dünyanın en büyük bor rezervlerine sahip ülkesi olarak öne çıkıyor. Eti Maden de bu kaynağı çıkarıp, işleyerek yurt içi ve yurt dışı pazarlara sunuyor.

Borun cam, seramik ve özel kimyasalların üretiminde kullanılması, Türkiye'nin ihracat gelirini artırabilecek alanlar arasında yer alıyor.

Eti Maden Genel Müdürü Yalçın Aydin, bor satışında bu yıl tarihi bir rekora imza atılmasının beklendiğini açıkladı.

TCMB Başkanı Karahan'dan fon krizi mesajı: TL ile ilgili kritik mesaj!
TCMB Başkanı Karahan'dan fon krizi mesajı: TL ile ilgili kritik mesaj!
İçeriği Görüntüle

2 MİLYON 700 BİN TON SATIŞ VE 1 MİLYAR 560 MİLYON DOLAR SATIŞ GELİRİ
Aydin, yıl genelinde 2 milyon 700 bin ton bor satışı gerçekleştirilmesinin ve 1 milyar 560 milyon dolar satış geliri elde edilmesinin öngörüldüğünü belirtti.