EURO 2024 Elemeleri D Grubu 7. maçında A Milli Futbol Takımı, Konya’da Letonya ile karşılaştı. Mücadeleyi 4-0 kazanan Ay-Yıldızlılar, Almanya'da düzenlenecek olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na gitmeyi garantiledi. 

Yunus Akgün muhteşem golle perdeyi açtı

Konya'da oynanan karşılaşmanın ilk yarısında rakibine büyük baskı kuran Türkiye bir türlü aradığı golü bulamayınca ilk 45 dakika 0-0 sona erdi. Mücadelenin ikinci yarısında aynı baskıyı devam ettiren Milliler, 58. dakikada Yunus Akgün'ün muhteşem golüyle 1-0 öne geçti.

Cenk Tosun'dan iki gol birden

Yunus Akgün'nün golünün ardından Letonya beraberlik için baskını arttırsa da bu kez sahneye Cenk Tosun çıktı. Tecrübeli futbolcu 82. dakikada kafayla topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0'a getirdi. Cenk'in golünün ardından rahatlayan Ay-Yıldızlılar'da bir gol de Kerem Aktürkoğlu'ndan geldi. Yusuf Sarı'nın harika ikramını geri çevirmeyen Kerem Aktürkoğlu, 87. dakikada skoru 3-0'a taşıdı. 90+2'de bir kez daha sahne alan Cenk Tosun karşılaşmanın skorunu belirleyen golü kaydetti: 4-0

İlk iki sırayı garantiledik

Fenerbahçe zirve takibini sürdürüyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'de kayıp Fenerbahçe zirve takibini sürdürüyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'de kayıp

Mücadeleyi 3 puanla tamamlayan Türkiye grupta oyanayacağı son maç öncesinde 16 puana ulaşarak ilk iki sırayı garantiledi ve 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası biletini cebine koydu. 

Liderlik için bir puan yetiyor

Grupta bir maçı kalan Türkiye, 21 Kasım'da Cardiff City Stadyumu'nda Galler ile karşılaşacak. Milli Takım'a bu maçta liderlik için bir puan yetecek. Galler'den alınacak bir yenilgi durumunda ise ikinci olarak EURO 2024 yolunu tutacağız.