Şevki Yılmaz, Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal'i ziyaret etti Şevki Yılmaz, Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal'i ziyaret etti

Habervakti.com Genel Koordinatörü Bülent Deniz'in hazırlayıp sunduğu ve 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz'ın sıcak gündemi yorumladığı Milli Diriliş canlı yayınının 2019 yılındaki bir bölümünde Eyüpsultan Cami'nde bulunan 3. Selim dönemine ait olduğu bilinen mihrabın tepesindeki tartışmalı ''papaz'' silüeti gündeme gelmiş ve ikili bu konuyu canlı yayında konuşmuşlardı. Vatandaşın hassasiyetlerinin dile getirildiği o yayında Yılmaz, bu durumun düzeltilmesi için çağrıda bulunmuştu. O yayından yıllar sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'nın olaya el atmasıyla o silüet geçen ay sanat eseri bir hat tablosuyla kapatıldı.

ŞEVKİ YILMAZ'I HEDEF ALDILAR

Vatandaşların tepkisi ve şikayeti üzerine yapılan değişiklik, AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen ve Ak partili Eyüp Belediyesi'nin faaliyetlerinin haftalık olarak yayınlandığı  Eyüpsultan Haber adlı gazeteyi nedense rahatsız etti. Söz konusu gazete Ağustos 2023 sayısında skandal ifadelerle ''Eyüpsultan Camii'nde bir garip rütuş'' başlığıyla konuyu ele aldığı haberinde rahatsızlığını dile getirdi. Haberin detayında Refah Partisi Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz isim verilmeden, ''Refah Partili eski bir milletvekilinin ortaya attığı saçmalık sonrası hedef gösterilen alınlık için diyanet üzerine hat levhası koymakta buldu.'' ifadeleriyle hedefe kondu. Ortaya konan hassasiyetin 'saçmalık' olarak değerlendirilmesi tepki çeken ifadeler arasında yer aldı.

 Söz konusu haberin küpürü:

eyüpsultanhaber camii
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu kararını yerinde gözlemleyen şevki Yılmaz ve Bülent Deniz, Eyüpsultan Camii'ine giderek yetkililere teşekkür eden bir yayın yapmışlardı.

İŞTE O YAYIN:


Tartışmalı silüet, 2019 tarihli Milli Diriliş yayınında böyle dile getirilmişti.


HABERVAKTİ