Genel Koordinatörümüz Bülent Deniz'in hazırlayıp sunduğu ve 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz'ın gündemi yorumladığı Milli Diriliş programında yıllar önce gündeme gelen Eyüpsultan Camii'ndeki 3. Selim döneminde yaptırılan mihraptaki tartışmalı ''papaz'' silüetinin konusu geçtiğimiz haftalarda yine gündeme gelmiş ve Diyanet İşleri Başkanlığı olaya el atmıştı. 

Vatandaşında şikayet üstüne şikayette bulunduğu görüntüye sessiz kalmayan Diyanet işleri Başkanlığı, geçtiğimiz haftalarda silüetin üstünü bir hat levhası koyarak kapattı.

20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz ise Eyüpsultan'a giderek kapatılan tartışmalı silüeti yerinde inceledi.

öncekisonraki

Eyüpsultan cami'ndeki tartışmalı papaz silüetinin önceki ve sonraki hali

Yılmaz, yapılan bu hareketten dolayı Diyanet işleri Başkanlığı'nı ve Eyüpsultan Müftülüğü'nü tebrik etti. Konuyla alakalı kendisine insanlardan ve cemaatten çok şikayet geldiğini belirten Yılmaz, "Sadece papaz silüeti değil, Fatih Sultan Mehmed'in de olsa olmaz, Osman Gazi'nin de olsa olmaz." ifadelerini kullandı.

Müslümanlar kıbleye döndüğünde önlerinde hiçbir resmin olmaması gerektiğini söyleyen Yılmaz, "Resim olursa namazları caiz olmaz." dedi.

İşte Şevki Yılmaz ve Bülent Deniz'in Eyüpsultan Cami'nde yaptıkları canlı yayının tamamı:

ŞEVKİ YILMAZ ve BÜLENT DENİZ 4 YIL ÖNCE KONUYLA İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

2019'da olayı ilk önce twitter hesabından duyuran Yılmaz, ''İstanbul’un Maneviyat Merkezindeki Tarihi Camimizin Restore çalışmaları sırasında İmamın namaz kıldırdığı Mihrabın üstünde taç giymiş Papaz sületini görünce şoke olduk!'' ifadelerini kullanmış, daha sonra canlı yayın tv programı Milli Diriliş'te konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz, ''Taç giymiş bir papaz silüeti gibi duruyor. Vakıfların bunu düzeltmesi gerekiyor. Eski şekline döndürmeleri uygundur. Bunu artık kim, ne zaman yaptıysa, bilerek mi yapmıştır?'' söylemlerinde bulunmuştu.

Programı hazırlayan ve sunan Deniz ise, ''Diyanet İşleri kilisevari oturma düzenlerine müdahale etmişti! Sandalyeler Camilerimizden kaldırılmıştı! Camilerimizde ikonik hiçbir şey olamaz'' demişti.

İşte 4 yıl önceki yayından konuyla ilgili bölüm:

EYÜPSULTAN TÜRBESİ MÜZE OLAMAZ!

Eyüpsultan Türbesi'nin müze olmasıyla alakalı konuşan Şevki Yılmaz, müze konusunun Eyüpsultan'a ihanet olacağını söyledi.

Kabir-i şerif'in müze yapılmaması gerektiğini söyleyen Yılmaz, "Burdan Cumhurbaşkanımızı ve bütün arkadaşlarımızı göreve çağrıyorum." dedi. 

Muhammed Köse yazdı: İran'dan nefret ediyorum ama İrancılardan daha çok Muhammed Köse yazdı: İran'dan nefret ediyorum ama İrancılardan daha çok

Ayrıca Yılmaz, Eyüpsultan gibi kabir-i şeriflerin Kültür Bakanlığına bağlı olmasının bir yanlış olduğunu ve bu yanlıştan bir an evvel dönülmesi gerektiğini de ifade etti.

Bir vatandaşın İdris-i Bitlis-i Tepesi'nin isminin Pierloti olmasına tepkisi

PİERRELOTİ DEĞİL, İDRİS-İ BİTLİS-İ TEPESİ!

Pierloti'nin binlerce Osmanlı askerinin katili olduğunu vurgulayan Şevki Yılmaz, bu konunun bilinçli bir ihanet olduğunu ifade etti.

Şuan ki iktidarın mazeretinin kalmadığını söyleyen Yılmaz, Pierloti isminden bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

HABERVAKTİ.COM