CHP Genel Merkezinde bir araya gelen MYK, saat 13.00'te toplantıya başladı. Toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. erçekleştirilen toplantıya dair CHP Sözcüsü Faik Öztrak açıklamalarda bulundu.

"Kimse tek başına aklına estiği gibi kararlar alamaz"

Bu sırada gelen, "Kılıçdaroğlu istifa etmeyi düşünüyor mu?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

Altını çizerek şunu belirtmek isterim, CHP bir çadır partisi değildir. Dünyada gerçekten eşine az rastlanır, bir maziye sahip olan asırlık partidir. Yerleşik usullere sahiptir ve bu partide kimse tek başına aklına estiği gibi kararlar alamaz. Bütün kararlar partinin yetkili kurullarında tartışılarak alınır.

"Bu istişarelerden farklı sonuçlar çıkarmamak gerekir"

"Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasında koltuk savaşı yaşandığı iddia ediliyor." yorumuna da yanıt veren Öztrak, şöyle devam etti:

DEM Parti İstanbul adayı Meral Danış duyurdu: Adaylıktan çekilecek mi? DEM Parti İstanbul adayı Meral Danış duyurdu: Adaylıktan çekilecek mi?

Genel başkanımız büyükşehir il ve ilçe belediye başkanlarıyla partimizin il ve ilçe başkanlarıyla örgütümüzün kadın ve gençlik kolları başkanlarıyla hasılı, tüm seçilmişlerimizle sorunlar ve meseleler hakkında istişarelerde bulunur. Bu istişarelerden farklı sonuçlar çıkarmaya çalışmamak gerekir. Az önce söylediğim gibi biz kurumsallaşmış asırlık bir patiyiz.

"Kongreler takvimini başlatma kararı aldık"

"Kurultay tarihi de netleşti mi?" sorusuna ise, "Evet bugün kongreler takvimini başlatma kararı aldık. Yasal asgari süreler dikkate alınarak bu takvimi en hızlı şekilde tamamlayacağız." şeklinde yanıt verdi.