Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni hükümet döneminde ekonomi kadrosunda önemli değişikliklere imza atıldı.

Ekonomi yönetimindeki değişikliklerle beraber politika ve uygulamalar da yaşanan değişim Türkiye'yi tekrar yatırımcıların radarına soktu.

SATIN ALINAN HİSSE SENEDİ 1 MİLYAR DOLARA YAKLAŞTI

İngiltere merkezli Financial Times gazetesi, yeni ekonomi kurmaylarının attığı adımlar sonrası Türk ekonomisindeki gidişata ilişkin tabloyu paylaştı.

"Yabancı yatırımcılar seçimin ardından Türkiye borsasına akın ediyor" başlıklı haberde, yurt dışı alıcıların, Erdoğan'ın ekonomi ekibini yeniden kurmasının ardından yaklaşık 1 milyar dolarlık hisse senedi aldığı belirtildi.

YENİ PROGRAM FON YÖNETİCİLERİNİ CEZBEDİYOR

Buna gerekçe olarak, "Türkiye'nin yeni ekonomik programının fon yöneticilerini cezbetmesi" gösterildi.

Sinan Ateş cinayetinde soruşturma tamamlandı Sinan Ateş cinayetinde soruşturma tamamlandı

Gazetenin, Merkez Bankası'nın paylaştığı verilere dayandırdığı haberinde, uluslararası yatırımcıların 23 Haziran'a kadar olan üç hafta içinde 974 milyon dolarlık hisse senedi satın aldığı ayrıntısına vurgu yapıldı.

KASIM 2021'DEN BERİ EN GÜÇLÜ NET GİRİŞ

Haberde, "Kasım 2021'den bu yana en güçlü net girişler kaydedildi." tespitinde bulunularak şöyle denildi:

Haziran ayında atanan Şimşek ve Erkan, Türkiye'yi 'rasyonel' bir yola sokma sözü verdi. Türkiye, en azından bazı yabancı yatırımcı türleri için çekici olmaya başladı.

TÜRKİYE PİYASALARINA YABANCI İLGİSİ ARTTI

Merkez Bankası'nın para politikasındaki belirsizliğin ortadan kalkmasıyla Türkiye piyasalarına yabancı ilgisinin arttığı da not edildi.