Sokaklardaki başıboş köpek tehlikesi devam ediyor.

Son dönemde köpeklerden kaynaklı ölüm ve yaralanma vakalarında önemli bir artış yaşandı.

Bu defa adresler Şanlıurfa'nın Suruç ilçesini gösterdi.

Gülistan Doku soruşturmasında Handan Sonel de tutuklandı
Gülistan Doku soruşturmasında Handan Sonel de tutuklandı
İçeriği Görüntüle
  • 8 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA SALDIRDILAR

Babası vefat ettiği, annesi ise terk edip gittiği için dedesinin yanında kalan 8 yaşındaki Evin Bayo, eve giderken başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğradı.

Abdurrahman Şimşek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaşanan olayda toplam 8 köpeğin saldırdığı küçük kızı, aracının lastiği patladığı için yol kenarında durmak zorunda kalan Ahmet Aydın isimli sürücü tarafından kurtarıldı.

Ekran Görüntüsü 2026 07 25 164030

  • 150 DİKİŞ ATILDI

Yüzü ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan küçük kız, Suruç Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan küçük kızın vücuduna yaklaşık 150 dikiş atıldığı öğrenildi.

Ekran Görüntüsü 2026 07 25 164022

  • "BAŞKA ÇOCUKLARIN CANININ YANMAMASI İÇİN KÖPEKLER TOPLANMALI"

Olay yaşandığında il dışında olduğunu söyleyen kızın dedesi Bahri Bayo, "Sokakta başıboş 7-8 tane köpek ısırmış. Kızın kollarını, kafasını parçalamışlar. Başka çocukların canı yanmasın diye belediyeden ricamız bu sokak köpeklerini toplasınlar. Olay olduğu gün ben Mersin’in Tarsus ilçesindeydim. Beni arayıp haber verdiler. Ben de işlerimi bırakıp geldim.

Şimdi onunla ilgileniyorum. Hastaneye götürüp tedavi ettirdim. Annesi bırakıp gitti, babası da vefat etmiş. O ve kardeşine ben bakıyorum, bizde kalıyorlar. Neticede bizim çocuklarımızdır. Başka canların yanmaması için bu köpeklerin toplatılması lazım. Kızı kurtaran çocuk bir dakika daha geç kalsaydı kızı öldürürlerdi" dedi.

Ekran Görüntüsü 2026 07 25 164017

  • "UYANDIĞIMDA KAFAMI ISIRMIŞLARDI"

Köpeklerin saldırısı sonucu yaralanan Evin Bayo, "O gün yolun üstündeydim. Onlar da çalılıkların arkasındaydı. Birden karşıma çıktılar. Beni ısırmadan bayılmıştı. Uyandığımda kafamı ısırmışlardı. Kafamı ısırdıklarını görmedim.

Uyandığımda kalçamı ısırdılar. Çok korktum. Korkudan daha beni ısırmadan bayılmıştım. Köpeklerin toplanmasını, hiç kimseyi böyle ısırmamalarını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Ekran Görüntüsü 2026 07 25 164012

  • SÜRÜCÜ O ANLARI ANLATTI

Küçük kızı köpeklerin elinden kurtaran Ahmet Aydın, "Malzeme almak için okula gittim. Çıkışta aracımın lastiği patladı. Orada durup lastikçiyi aradım.

Köpek havlaması ve kızın sesi geldi. Koştu, kızın yaralarını görünce hastaneye götürdüm" diye konuştu.