Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliğinin (AB) bu ülkeye verilmesi gereken 20 milyar avroluk fonu göçmen ve LGBT oluşumları nedeniyle bloke ettiğini ileri sürerek, vatandaşlarını çocuklarını LGBT aktivistlerine emanet etmeye ikna edecek miktarda bir paranın dünyada olmayacağını belirtti.

Dünya bu kararı bekliyordu! Katil Netanyahu için tutuklama kararı çıkacak mı? Dünya bu kararı bekliyordu! Katil Netanyahu için tutuklama kararı çıkacak mı?

ORBAN'DAN AB'YE LGBT ELEŞTİRİSİ
Orban, X’ten yaptığı paylaşımda, AB fonlarına ilişkin ülkesinin şantaja maruz bırakılamayacağını, göçmenlerin ülkeye alınması ve çocuklarının LGBT oluşumlarının ellerine teslim etmeye zorlanamayacağını kaydetti.

Başbakan Orban, ayrıca paylaştığı videoda, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’i eleştirdi.

Söz konusu 20 milyar avroluk fonların Macar halkına ait olduğunu ve bunun engellenemeyeceğini belirten Orban, von der Leyen’in ülkeye göçmenleri almadıkları ve LGBT oluşumlarına müsaade etmedikleri için fonları bloke ettiğini ileri sürdü.

Orban, göçmenler nedeniyle Batı Avrupa ülkelerindeki sıkıntıların kendi ülkesinde yaşanmasına izin vermeyeceğini ifade etti.

Dünyada göçmenleri ülkeye almak için kendilerini zorlayacak oranda yeterli bir paranın olmadığını aktaran Orban, "Dünyada çocuklarımızı veya torunlarımızı LGBT aktivistlerinin ellerine bırakmamızı sağlayacak miktarda bir para yok. Bu imkansız" ifadelerini kullandı.