Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe sezonun son derbisinde karşı karşıya geldi. Nef Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı sarı-kırmızılılar 3-0 kazandı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 29. ve 80. dakikalarda Zaniolo ile 71. dakikada Icardi kaydetti.

Bu sonucun ardından şampiyonluğunu geçen hafta ilan eden Galatasaray puanını 85'e yükseltirken Fenerbahçe, 77 puanda kaldı.

Gelecek hafta normal fikstüre göre Galatasaray, Hatayspor'la; Fenerbahçe de Gaziantep FK ile karşılaşacaktı. Bu iki takımın ligden çekilmesinden dolayı Galatasaray ve Fenerbahçe'nin hanesine doğrudan 3 puan yazılacak.

Fenerbahçe 10 kişi kaldı

Karşılaşmanın 61. dakikasında Fenerbahçe'nin savunmacısı Luan Peres, Zaniolo'ya yaptığı faul nedeniyle doğrudan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Fenerbahçe mücadelenin geri kalanını 10 kişi tamamladı.

İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığı için aday olacağını açıkladı İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığı için aday olacağını açıkladı

Fenerbahçe ezeli rakiplerini yenemedi

Fenerbahçe sezonun ilk yarısında evinde oynadığı Galatasaray maçını 3-0 kaybetmişti. Ligin ilk yarısındaki Beşiktaş maçından 0-0 beraberlikle ayrılan Fenerbahçe, ikinci yarıdaki Beşiktaş derbisini ise sahasında 4-2 kaybetmişti. Fenerbahçe bu sonuçlarla Spor Toto Süper Lig'de 2022-2023 Sezonu'nu iki ezeli rakibine karşı da galibiyet alamadan tamamladı.

Galatasaray ise sezonun ilk yarısında Fenerbahçe'yi 3-0'la geçerken Beşiktaş'ı da 2-1 mağlup etmeyi başarmıştı. Galatasaray ligin ikinci yarısındaki Beşiktaş maçını ise 3-1 kaybetmişti. 

Galatasaray 9 yıl sonra bir ilki başardı

Öte yandan Galatasaray rakibini 3-0 mağlup ederek evindeki kötü seriyi bitirdi. Aslan, Nef Stadyumu’nda sarı-lacivertlileri en son 18 Ekim 2014 tarihinde oynanan derbide 2-1’lik skorla yenmişti. Cimbom bu sonuçla Fenerbahçe’yi sahasında 9 yıl sonra yenmiş oldu.