Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Galatasaray arasında Deprem Konutu Yapım Protokolü imzalandı. Törene Bakan Mehmet Özhaseki ile Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek katıldı. 50 milyon liralık ilk avans çekini protokol imza töreninde Bakan Özhaseki’ye takdim eden Galatasaray Başkanı Özbek, diğer kulüplere de “iyilikseverlikte de yatışalım” çağrısı yaptı.

Protokol imza töreninde konuşan Bakan Özhaseki, “Memleketimizin en büyük ve en köklü spor kulüplerinden Galatasaray Spor Kulübü camiasının 6 Şubat’ta yaşadığımız ikiz depremlerle sarsılan afet bölgemize yardımlarına, resmi bir hüviyet kazandırmak ve milletimize duyurmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.” dedi.

Bu girişimin örnek teşkil edip yayılması ve afet bölgesini ayağa kaldırma mücadelesine büyük katkılar sunması temennisini ileten Bakan Özhaseki, “İnşallah; devletimizle milletimizle STK’larımızla ve bugün olduğu gibi spor kulüplerimizle konutlarımızı el ele inşa edeceğiz.” diyerek, devamında şunları söyledi:

Beşiktaş, Al-Musrati hakkındaki yorumlarla ilgili suç duyurusunda bulunacak Beşiktaş, Al-Musrati hakkındaki yorumlarla ilgili suç duyurusunda bulunacak

YARDIMSEVERLİK YARIŞA DAVET
“Çok sayıda sivil toplum kuruluşumuz, depremin ilk anından beri vatandaşlarımıza destek olmak için bütün imkanlarını seferber etti. Ülkemizin en büyük kulüplerinden olan Galatasaray’ın bu girişiminin de çok değerli olduğuna inanıyorum. Bakara Suresi 148. Ayet’te “Hayırlarda yarışın” buyruluyor. Ülkemizin en büyük spor kulüplerinin bilhassa bu alanda yarışmalarının çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Herhalde spor, yalnızca sahada ter dökmek, maddi değerler için mücadele etmek demek değildir. Bundan daha fazlasıdır. Spor paylaşmaktır, spor dayanışmaktır. Milletimizin derdine derman olmaktır.

Buradan bütün Türk spor dünyasını da deprem bölgemizin ayağa kaldırılması ve depremzedelerimizin yuvalarına kavuşturulması yolunda imkânlarını seferber etmeye, yardım yapmaya davet ediyorum. Şimdi el ele verme, sahip olduklarımızı; yardıma ihtiyaç duyan kardeşlerimiz için vakfetme zamanıdır.

50 MİLYONLA 300 KONUT İNŞA EDİLECEK
“Bugün burada, Galatasaray camiasının depremzedelerimize uzattığı eli resmiyete döküyoruz.  Galatasaray Spor Kulübü ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız arasında imzalanacak protokolle birlikte toplam 50 milyon TL bedelle; Adıyaman’da 100, Kahramanmaraş’ta 100 ve Hatay’da 100 konut olmak üzere toplam 300 konut inşa edilecek, gerekli altyapı ve çevre düzenlemesi yapılacaktır. Galatasaray’a da bu yakışırdı. Çok teşekkür ediyoruz.”

KULÜPLERE ÇAĞRI: GELİN BURADA DA YARIŞALIM
“Güzel bir sözleşme imzası için buradayız.” diyen Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek de protokol töreninde yaptığı konuşmada, devletin ülkenin yüzde 15'ini birden ayağa kaldırmasının çok kolay olmadığını belirterek şunları ifade etti:

“Bizim de el atmamız gerekiyor. Galatasaray Türkiye'nin en büyük kulübü. Mademki 30 milyon taraftarımız var, kişi başına 20 lira toplasak bunu karşılar mıyız, karşılarız. O zaman bunu neden harekete geçirmeyelim.

“Evet, çok zor bir iş 850 bin konut yapılması. Bu devletimizin refleksine bağlı olarak belli bir sürede yapılabilir belki ama insanlar, aileler konteynerlerde kalıyor, işin çabuklaşması için bizim gibi kuruluşların el atması lazım. İlk günkü toplum heyecanı kayboldu gibi hissediyorum. Galatasaray, Fenerbahçe, Başiktaş, Kayseri yarışmacı kulüpler. Onlara diyorum ki gelin burada da yarışalım diye diğer kulüplere çağrı yapıyorum. Bölgeye birlikte gidelim, insanların motivasyonu çok önemli. Bu işin bugünkü avansı olarak 50 milyon lira desteğimizi takdim etmek istiyorum." dedi.

BİR MAHALLEYE GALATASARAY İSMİ
Protokolün imzalanması ve 50 milyon liralık çekin takdimi sonrası Bakan Özhaseki de bir mahalleye Galatasaray ismini vereceklerini belirtti.