Filistin Tabipler Derneği-Filmed, Avrupa'daki Filistinli doktorlar derneği PalMed ve Uluslararası Rahma Derneği ile Türk hekimlerimizin organize ettiği sağlık ekiplerinin 6.sı geçtiğmiz Gazze'ye ulaşmıştı.

Türkiye'den ve çok sayıda ülkeden gönüllü doktorlardan oluşan sağlık ekipleri, yanlarında ameliyat ve tıbbi müdahaleler için ilaçlar ve tıbbi cihazlarla Mısır üzerinden Gazze'ye geçiş yapmışlardı. 

Türkiye'den Çocuk Cerrahisi uzmanı Op. Dr. Taner Kamacı da gönüllü olarak bu ekip içerisinde yer almış ve 18 Mart'ta Gazze'ye ulaşmıştı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyine insani yardım taşıyan 1063 tırdan sadece 49'u ulaştı Gazze Şeridi'nin kuzeyine insani yardım taşıyan 1063 tırdan sadece 49'u ulaştı

Gazze Avrupa Hastanesinde Filistinli çocukların ameliyatlarını yapan Kamacı, meslektaşlarına çağrıda bulunduğu bir video yayımladı.

Han Yunus ile Refah arasında bir bölgede yer alan hastanede kısıtlı imkanlarla da mücadele ettiklerini belirten Kamacı, hastanede 7 ameliyathane bulunduğunu ve bu sayısının yetersiz olduğunu belirterek çok sayıda ameliyat gerektiren vaka geldiğinde hastalara yetişilemediğini söyledi. 

Türkiye'deki ve dünyadaki meslektaşlarına çağrıda bulunan Kamacı, "Gelebilme imkanı olanlar, özellikle travma cerrahisi konusunda uzman hekimler, buraya gelip hizmet etmeye, gelemeyenler tıbbi malzeme toplayıp göndermeye çalışsınlar" dedi.

Türk cerrah, Gazze'de bombardıman tehlikesi altında operasyonlar yapıyor Video: Türk cerrah, Gazze'de bombardıman tehlikesi altında operasyonlar yapıyor