Gazze Şeridi'ne yönelik İşgalci İsrail'in saldırıları durmaksızın sürüyor. Gazze'de hayatını kaybeden sivillerin sayısı 4 bini aşarken dünyadan tepkiler yağıyor. İsrail'den ve dünyanın birçok yerinde bulunan Yahudiler tarafından ateşkes çağrısı yapılırken İsrail bu tepkileri engelleme girişimlerine devam ediyor.

SOYKIRIM YAPILDIĞINI SÖYLEMİŞTİ

İsrail Komünist Partisi dahil bir çok yapının seçimlerde desteklediği Demokratik Görüş ve Eşitlik Partisi (HADAŞ) Milletvekili Ofer Kasif, geçtiğimiz günlerde İsrail-Filistin savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazete Pencere’den Tolga Balcı’nın haberine göre Kasif, İsrail’in Filistin’de bir soykırım yaptığını ve sivilleri hedef aldığını ifade ederek "Binyamin Netenyahu yönetimindeki sağcı hükümetin politikaları iki taraftan da sivillerin öldürülmesine neden oluyor" ifadeleri kullandı.

Şiddetin artmasını İsrail’in istediğini ifade eden Kasif, açıklamasında "Tüm barış severleri İsrail’e karşı ses çıkartmasını" da istedi. Kasif’in açıklamaları sonrası İsrail Parlamentosu, ülkeye karşı propaganda sayarak Kasif hakkında işlem başlattı.

İsrail ordusu Gazze'nin güneyindeki bazı mahalleleri boşaltıyor İsrail ordusu Gazze'nin güneyindeki bazı mahalleleri boşaltıyor

Parlementonun etik kurulu vardığı sonuçta Ofer Kasif’in 45 gün süreyle Meclis’ten uzaklaştırılmasına ve iki hafta maaşına el konulmasına karar verdi.

Bu kararla birlikte Kasif 45 gün Meclis işleyişinde yer alamayacak.

HADAŞ'TAN KARARA KINAMA

HADAŞ ise bu duruma "siyasi ifade özgürlüğünün tabutuna bir çivi daha çakılması" olarak değerlendirdi.

HADAŞ yaptığı açıklamada "Savaşa ve İsrail’in canice saldırılarına karşı çıkmanın Hamas’ın eylemlerine verilen destekle eş tutulduğu iddiası sadece temelsiz değil, aynı zamanda kötü niyetlidir. Kasif, ilk andan itibaren Hamas’ın eylemlerini en güçlü ifadelerle kınadı ve saldırılarda arkadaşlarını kaybetti" ifadeleri yer aldı.

HADAŞ NEDİR?

Türkçe açılımı Demokratik Görüş ve Eşitlik Partisi olan HADAŞ, İsrail’de sol görüşlü bir siyasi parti. HADAŞ kendini Yahudi-Arap Partisi olarak nitelendirmektedir. Çoğu yöneticisi ve seçmeni İsrailli Arap vatandaşlardır. İsrail parlamentosu olan Knesset’te dört milletvekili ile temsil ediliyor.