"Tutarlılık güzel şey!

Hayatı itminan ile yaşamanın sırrı tutarlılıkta saklı. Sürdürülebilirlik gibi naylon bir kavram nezaretinde değil, bilâkis sabitkadem bir seyir sunar tutarlılık.

Tutarlılık deyince, tutturabildiğin kadar yaklaşımı anlaşılmamalı! Ya tutarsa mantığı ise hele hiç! Tutarlılık, tutuculuk ile de karıştırılmamalı. Tutarlı fiiller, tutarlı sözler, tutarlı duruşlar ne kadar da kıymetli! Tabi ki tutarlılığın da bir tutarı oluyor haliyle. Hem bedelsiz nimet içe sinmez ki!

Tutarlılık hali aynı zamanda şeffaflık kazandırır insana. Tercih edilebilir olmanın kapısını açan anahtardır tutarlılık. Tutarlı olabildiğimiz kadar tesirliyizdir çok defa. İyilik üzere tutarlılığa mersiyeler düzerken aksini reddetmek de bir tutarlılık numunesidir kuşkusuz!

Tutarsızlık, belki de insanın başına gelebilecek en katlanılmaz haldir. Düşüncesizlik ve ufuksuzluk, hatta hamakat eseri tutarsızlığa yuvarlanıvermek an meselesidir. Tutarsızlık bu yönüyle murâkabesizliğin ete kemiğe bürünmüş hali olarak da tesmiye edilebilir. Öz dengenin kaybı halinde tutarsızlık dolu gibi yağar insanın başına! Gelişi güzel tutunduğu her dal elinde kalır. En nihayet tutarsızlık yaka paça çekerken aşağı doğru, zavallılık içinde alçalır.

Tutarlılık güzel şey!

Toplumu ifsad projesi eş cinsel sapkınlık terörünün geldiği son nokta! Toplumu ifsad projesi eş cinsel sapkınlık terörünün geldiği son nokta!

Çünkü fıtratın işleyişi tutarlılık üzere. Bitkiler tutarlıdır. Mevsimin muhalifine hareket etmezler. Keza hayvanlar… Tutarsızlığı tarz-ı hareket olarak benimseyen, içine sindiren herhangi bir yaratılmış var mıdır aceb insandan başka? Nisyan ile malul oluşa bağlanarak, bu mazerete sarıp sarmalanarak geçiştirilecek bir husus değil tutarsızlık. Tutum ve tavır eksikliğini tutarsızlığın sisi içine gömerek sıyrılamayız. Münafıklığın “–de hali” tutarsızlıkta karşımıza çıkar fark etmesek de! İman meselesi başından sonuna bir tutarlılık hadisesi değilse nedir?

Tutarsız kardeşlerine, yıllardır tutarlılık dersi veren Gazzeli ve Doğu Türkistanlılara (her ne kadar ayrılıkçı Uygurlar diye tanımlayan bedbahtlar varsa da güzel ülkemde) selam olsun!"