Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı 23 Haziran'da silahlı isyan başlatan Prigojin'in de içinde bulunduğu uçak, geçtiğimiz günlerde Tver yakınlarında düşmüştü.

Prigojin'in gerçekten ölüp ölmediği ile çok sayıda spekülasyon dünya basınında yer almıştı. Son olarak Rusya Soruşturma Komitesi Prigojin'in ölümünü doğruladı.

VİDEOSU ORTAYA ÇIKTI

Kazanın ardından uçağın Rus güvenlik güçleri tarafından düşürüldüğünü iddia eden Wagner, "Kremlin ele geçirilecek. Uçağı Rus güvenlik güçleri vurdu" sözleriyle Moskova yönetimini tehdit etti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Wagner'in akıbetinin ne olacağı ile ilgili tartışmalar sürerken ortaya çıkan yeni bir video dünyanın gündemine oturdu.

UNICEF Sözcüsünden korkunç açıklama: Refah'ta yeni mezarlıklar inşa edildiğini ve çocuklarla doldurulduğunu gördüm UNICEF Sözcüsünden korkunç açıklama: Refah'ta yeni mezarlıklar inşa edildiğini ve çocuklarla doldurulduğunu gördüm

Ortaya çıkan yeni görüntülerde Prigojin'in ölmeden aylar önce verdiği bir röportajda söylediği sözler yankı uyandırdı. Videonun yayınlanmasıyla, Prigojin'in kendi ölümünü harfi harfine anlattığı ortaya çıktı.

"UÇAK PARÇALANACAK"

Konuşmasında Rusya'yı, Putin'in kullandığı bir uçağı benzeten Prigojin uçağın "gökyüzünde parçalanacağı" kehanetinde bulundu.

Konuşmasında, "Bu ülkenin insanlarına yalan söyleyemem. Beni öldürün daha iyi. Rusya bugün büyük bir kaosun eşiğinde. Eğer vidaları şimdi sıkmazsak tüm uçak gökyüzünde paramparça olacak." sözlerini kullanan Wagner liderinin ölümünün gerçekleşme şeklinin tam da anlattığı gibi olması ise dinleyenleri şok etti.