Araştırmacılar, Tesla'nın bilgi-eğlence sisteminde Tam Otonom Sürüş (FSD) ve ısıtmalı arka koltuklar da dahil olmak üzere ücretli yükseltmelerin kilidini ücretsiz olarak açabilecek bir donanım açığı bulduklarını söylüyorlar. Bunun için, bilgi-eğlence sisteminin işlemcisinin besleme voltajıyla oynamayı içeren voltaj arızası adı verilen bir teknik kullandılar. Ekip çalışmalarını önümüzdeki hafta Black Hat siber güvenlik konferansında sunacak.

2024'ün ilk Güneş tutulması 8 Nisan yarın! 2024'ün ilk Güneş tutulması 8 Nisan yarın!

Bu bir donanım açığı olduğundan, işlem araca fiziksel erişim gerektiriyor. Araştırmacılar, açığın Tesla'nın henüz kullanıma sunmadığı bölgeler de dahil olmak üzere FSD ve diğer bazı özellikleri etkinleştirebileceğini iddia ediyor. Ancak, bu olasılıkları test etmek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu belirtiyorlar.

Tesla sürücüsüne büyük şok: Aracını şarj etmek istedi, kendini gazetenin manşetinde bulduTesla sürücüsüne büyük şok: Aracını şarj etmek istedi, kendini gazetenin manşetinde buldu
Yine de araştırmacılar, Tesla'nın ağı üzerinden otomobilin kimliğini doğrulayan şifreleme anahtarını elde ettiklerini iddia ediyorlar, bu da daha fazla özelliğin kilidini açabilmelerine olanak sağlayabilir. Araştırmacılar, test aracından son GPS konumları, kişiler, arama kayıtları ve takvim randevuları dahil olmak üzere kişisel bilgileri de elde edebildiklerini belirtiyorlar.

Chip