CHP'ye yakınlığıyla bilinen Tele 1'in Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, geçtiğimiz günlerde bebek katili Abdullah Öcalan'a övgüler dizmişti. "Suçu ve Suçluyu Övme" ve "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlarından hakkında soruşturma başlatılan CHP'li Yanardağ, bugün tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KILIÇDAROĞLU, TERÖR DESTEKÇİSİ YANARDAĞ'IN ARKASINDA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise teröristbaşına övgüler dizen Merdan Yanardağ'a destek verdi. "Bu yanlıştan derhal dönülmeli, Merdan Yanardağ serbest bırakılmalıdır" sözlerini sarf ederek kamuoyunda büyük tepki topladı.

PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu

AK PARTİLİ HAMZA DAĞ'DAN CHP LİDERİNE TEPKİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı savunan Kemal Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Dağ, "Bebek katili PKK elebaşı Abdullah Öcalan terör suçlusudur, binlerce şehidimizin kanı elinde olan bir katildir, teröristtir. Merdan Yanardağ da terör örgütü elebaşını öven bir şüphelidir. Yanardağ'ın yaptığı ne basın ne de ifade özgürlüğüdür.

Başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, Yanardağ'ı savunmak için 'Terör örgütü liderini övmeyi ifade özgürlüğü kisvesinde normalleştirme' yarışına giren siyasetçiler, milletimizin hassasiyetlerini görmezden gelen saygısızca bir ahval içindedir. 'Seçim kazanamama gerekçesi' arayanlar, sadece bu olaydaki tutumlarının bile toplum nezdindeki karşılığını görseler, arayışlarına devam etmelerine gerek kalmazdı." ifadelerini kullandı.