Filistin Sağlık Bakanlığı, Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi'nin acil servisinin kanalizasyon suları altında olduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi'nin acil servisi kanalizasyon suları altında kaldı. Bu durum ekiplerin çalışmasını da engelliyor," ifadelerine yer verildi.

İşgalci İsrail askerlerinin hastane haricinde hareket eden her şeyi doğrudan hedef aldığı belirtilen açıklamada, "Kanalizasyon şebekesini onarmak için hastane avlularında hareket eden teknik ekipleri korumamız gerekiyor," ifadesi kullanıldı.

İşgalci İsrail'in devam eden yoğun bombardımanları Han Yunus'un altyapı, kanalizasyon ve su ağlarını tahrip etti, atık suların yollara ve mahallelere sızmasına yol açtı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde kuşatma altında tutulan Nasır Hastanesi çevresinde yoğunlaşan çatışmaların hasta ve sağlık çalışanlarının güvenliği konusunda derin endişe yarattığını ifade etmişti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Filistin Başbakanı ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Filistin Başbakanı ile görüştü

Hastanenin asgari seviyede hizmet verdiğini kaydeden Ghebreyesus, "Nasır Hastanesi çevresinde yoğunlaşan çatışmalar sebebiyle hastaların ve sağlık çalışanının güvenliği mevzusunda derin endişe duyuyoruz" ifadesini kullanmıştı.

İşgalci İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda, en az 28 bin 340 Filistinli öldürüldü ve 67 bin 984 kişi yaralandı. Bu ölümlerin 12 bini çocuk ve 8 bin 190'ı kadınlar arasında yer alıyor. Enkaz altında halen binlerce kişinin olduğu bildirilirken, sivil altyapıya yapılan saldırılarda hastane ve eğitim kurumları da hedef alınıyor.