Hollandalı araştırmacı Hoogerbeets, Hollanda merkezli bir kuruluş olan Güneş Sistemi Geometri Araştırması'nı (SSGEOS) alıntılayarak Pakistan'da büyük bir deprem olacağı tahminini paylaştı.

Senegal Fransızca yerine Arapçayı resmi dil olarak kabul etti Senegal Fransızca yerine Arapçayı resmi dil olarak kabul etti

Araştırma kurumu, Belucistan'ın Chaman bölgesindeki fay hatları boyunca elektrik yükü dalgalanmalarında olağandışı bir artış tespit ettiğini ve bunun Pakistan'da güçlü bir depreme yol açabileceğini ileri sürdü.

"1-3 EKİM ARASI KRİTİK OLACAK"

Hoogerbeets ise X'te paylaşılan bu veri üzerine, 1 ile 3 Ekim arasındaki zamanın Pakistan için "kritik" olacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Gezegen geometrisini önümüzdeki 10 güne yayılan dört kavuşumla yorumlamak zor. Anladığım kadarıyla 1-3 Ekim daha kritik olacak”

Kesin olmayan tahminler Pakistan sosyal medyasında infiale neden olurken Pakistan Meteoroloji Dairesi (PMD) kamuoyunu sakin olmaya davet eden açıklamada bulundu.

Hoogerbeets, geçtiğimiz yıl 3 Şubat'ta sosyal medya hesabından Güney-Orta Türkiye, Ürdün, Suriye ve Lübnan bölgelerinde 7.5 büyüklüğünde bir depremin meydana geleceğini iddia etmişti. 6 Şubat'ta yaşanan deprem fekaletinin ardından dikkatleri üzerine çekmiş ve "deprem kahini" lakabıyla gündeme olmuştu.