Ünlü Av. Emir Akpınar: LGBT derneklerinin kapatılmaları için gerekli başvurular yapılacak

Ünlü Hukukçu Av. Emir Akpınar ve Hukuk ve Fikir Platformu Başkanı Faruk Keleştimur Muhammed Binici'ye konuk oldukları Gece Ajansı programında kendilerine yöneltilen soruları cevapladı. Yeni adli yılda önemli yasa değişikliklerinin ele alındığı programda vatandaşları yakından ilgilendiren ve dikkat edilmese gereken konuların altı çizildi.

''EN ÇOK FAALİYET GÖSTERDİKLERİ YERLER ÜNİVERSİTE KULÜPLERİ'' 

Aile yapısını hedef alan, toplumun ahlaki ve kültürel değerlerine aykırı olan eşcinsel lobilerin dernekleşme faaliyetleri hakkındaki soruyu cevaplayan Av. Emir Akpınar, ''Sivil toplum olmanın gereği olarak derneklerin valiliğe bir bildirim sonucunda şartları taşıması suretiyle kuruluyor. Aslında burada valiliklerin bir onayı söz konusu değil bunu neden özellikle belirtiyorum bugün faaliyet gösteren ülkemizdeki LGBT derneklerinin tamamı bu şekilde kuruluyor, bildirim üzerine kuruluyor ve en çok faaliyet gösterdikleri kadrolaştıkları yerlerde üniversitelerin kulüp adı altında yaptıkları faaliyetler'' ifadeleri kullandı.

 AKPINAR: LGBT DERNEKLERİNİN KAPATILMALARI İÇİN GEREKLİ BAŞVURULAR YAPILACAK

LGBT derneklerinin nasıl kapatılacağına konusuna değinen Akpınar ''Ben şuna karşıyım defalarca sizlerde şahit oldunuz siyasiler çıkar Cumhuriyet savcılarına hakimlere, valilere sesleniyoruz derler. Biz şuan kimseye seslenmiyoruz Hukuk ve Fikir Platformu olarak LGBT derneklerinin faaliyet gösterdikleri il ve ilçelerde kapatılması için gerekli başvuruları platform olarak biz yapacağız'' ifadelerini kullandı.

Şevki Yılmaz 'zede'leri yazdı: Şayet ders aldıysak... Şevki Yılmaz 'zede'leri yazdı: Şayet ders aldıysak...

FLAŞ AÇIKLAMALARIN YER ALDIĞI İLGİLİ BÖLÜMÜ İZLEMEK İÇİN