Cumhurbaşkanlığı kararıyla Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğde, benzin ve motorinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artırıldı. Vergi artışının ardından, benzin ve motorin fiyatları 34 TL'yi buldu.

BELEDİYELER ZAM HAZIRLIĞINDA

Söz konusu fiyat artışlarının ardından, yerel yönetimler çareyi toplu taşımaya zam yapmakta buldu.

İlk zammı, geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) yaptı. 24 Temmuz'da uygulamaya girecek yeni tarifeyle tam bilet 15 TL, öğrenci bileti 7,5 TL, öğrenci abonmanı ise 220 Türk lirası olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da geçen gün yaptığı açıklamada, ÖTV ve KDV'deki artışa işaret ederek, İstanbul'da toplu taşıma fiyatları için zam sinyali verip "Bu maliyetlerle toplu taşıma fiyatları değişecektir" demişti.

İBB YÜZDE 57 ZAM İSTEDİ; BAKANLIK "FAZLA" BULDU

Halk TV'den Ali Macit'in haberine göre; UKOME'nin alt komisyon toplantısında İBB, taksi başta olmak üzere toplu taşımaya yüzde 57'lik zam talep etti. İBB'nin talebine göre, aylık abonman 777 TL'den 1219 TL'ye, öğrenci abonmanı 140 TL'den 219 TL'ye, tam bilet 9,90'dan 15,5 TL'ye, öğrenci bileti 4,83 TL'den 7,5 TL'ye, taksi indi-bindi ise 40 TL'den 62 TL'ye çıkıyor.

Ancak alt komisyon toplantısında bakanlık temsilcileri, İBB'nin yüzde 57’lik teklifini fazla buldu. Bu durumda, UKOME ana toplantısında da yüzde 57'lik zam teklif edilirse, kabul edilmeyebilir. Eğer teklif kabul edilmezse, UKOME olağanüstü olarak toplanıp daha az bir zam yapabilir.

TAKSİCİLER YÜZDE 100 ZAM İSTİYOR

İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 27 saattir giderilemedi İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 27 saattir giderilemedi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ise, üst üste gelen zamların ardından hizmet veremeyecek duruma geldiklerini savunarak, taksi tarifesinde yüzde 100 zam yapılmasını talep etti.