14 ve 28 Mayıs'ta yapılan seçimlerinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Başkan Erdoğan'a karşı hezimete uğradı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı yaptığı 'değişim' çıkışları ve Zoom toplantısının ifşası sonrasında değişim tartışması her geçen gün alevlenerek parti içindeki kaosu artırdı. İstifa çağrılarına kulaklarını tıkayan Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nu koltuğa oturtmamakta kararlı olduğunu göstererek, Erzincan'da ilk mitingini gerçekleştirdi. Aradığı desteği bulamayan İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu deviremeyeceği düşüncesiyle rotasını tekrar İstanbul'a çevirdi. 

TV100'de Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Kurtoğlu ve Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi ve ASAM Strateji Uzmanı Eray Güçlüer, Başak Şengül ile Doğru Yorum programına konuk oldu.

İMAMOĞLU YENİ PARTİ Mİ KURACAK?

Bahçeli'den '28 Şubat tahliyeleri' sonrası ilk açıklama! Çetin Doğan'a tepki Bahçeli'den '28 Şubat tahliyeleri' sonrası ilk açıklama! Çetin Doğan'a tepki

Dr. Eray Güçlüer İmamoğlu ile ilgili kulis bilgisini şu sözlerle paylaştı:

"Aldığımız kulis bilgileri var. Sayın İmamoğlu yeni bir parti hazırlığı içerisinde. Bunu ne zaman açıklar bilemiyoruz ama onun da kendine göre bir planı var, neticede sadece İBB belediye başkanlığını düşünmüyor. Yeni bir siyasi oluşumu düşündüğüne dair bilgiler var ama bu son seçenek. İlk seçenek İstanbul Belediye Başkanlığına aday olmak."