TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Özgür Özel'den yeni anayasa açıklaması TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Özgür Özel'den yeni anayasa açıklaması

Zorlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ittifakla ilgili "konuşulmaya muhtaç" yönündeki sözlerinin anımsatılması üzerine Zorlu, şunları kaydetti:

"Öncelikle biz bir başka partinin kongresini, burada yaşanan değişimi, almış olduğumuz karar açısından bir sebep-sonuç ilişkisinde değerlendirmiyoruz. Genel İdare Kurulumuzun aldığı karar nettir ve İYİ Partimiz 81 ilde aday çıkarma çalışmalarına hızlı bir biçimde devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde de yine bazı illerimizde adaylarımızın açıklanmakta olduğunu göreceksiniz."

Zorlu, İYİ Partide son dönemde yaşanan istifalarla ilgili soruya ise şu karşılığı verdi:

"Biz bu yolculuğa devam ederken, kimsenin bize bir baskı aracı olarak herhangi bir argümanı kullanmasına izin vermeyeceğiz. Bu anlamda bizden arkadaşlarımız ayrılabilirler, başka partilerde siyaset yapmak isteyebilirler. Bunlar daha önce de başka partilerde yaşanmış gelişmeler… Bizim aramızdan ayrıldıktan sonra partimizi zedeleyici, gerçek dışı iddialarda, ifadelerde bulunan arkadaşların bu değerlendirmelerine dikkat etmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü İYİ Partiye yapılan bu saldırılara, bu şekilde ortak olma niyeti taşıyanların karşısında biz de gerekli açıklamaları yapmaktan geri durmayacağız."