Fuad Hüsnü Bey'in futbol aşkı adeta durdurulamaz bir fırtına gibi gürlemeye devam ediyordu. Reşat Danyal Bey ile kurduğu Siyah Çoraplılar (Black Stocking ) futbol takımı Hafiye Şamil'in adamları tarafından tespit edilip kapatılınca kadar bu takımla vakit geçirmiştir. 

26 ekim 1901 günü Papazın Çayırı’nda Rumlara karşı oynanan maç, Black Stocking takımının ilk ve son maçı olmuştur. Rumlar maçı 5-1 kazanırken şeref golünü Fuad Hüsnü Bey atmıştır. Bu da kendisini gol atan ilk türk futbolcu yapmaktadır.

Fuad Hüsnü Bey, Black Stocking'in kapanmasından sonra rahat durmamış, İngiliz dostlarıyla yakınlık kurarak onlarla futbol oynamaya devam etmiştir.

bobby ismiyle futbol oynayan Fuat Hüsnü Bey (Kayacan)

(Fuad Hüsnü Bey)

Fenerbahçe zirve takibini sürdürüyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'de kayıp Fenerbahçe zirve takibini sürdürüyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'de kayıp

FUAT HÜSNÜ KAYACAN KİMDİR?

İngiliz adını taşıyan Türk futbolcusu

Çok ilginç bir hayatı olan Fuad Hüsnü Bey, İngilizler ile beraber futbol oynarken de dönemin oluşturduğu şartlar neticesinde Türk isim kullanmamıştır.

Black Stocking'in kapatılmasının ardından bir yl geçmeden Fuad Hüsnü İngiliz arkadaşlarının kurmuş oldukları Kadıköy takımında Bobby adı altında oynamaya baþlamıştı. Black Stocking’in foyasını çabucak meydana çıkaran hafiyeler, Kadıköy takımının golcü futbolcusu Bobby’nin, bir Türk deniz subayı olan Fuad Hüsnü Bey (Kayacan) olduðunu asla fark edememişlerdi.

(İngiliz tarafından kurulan Kadıköy Futbol Kulübü’nün 1902-1903 sezonundaki kadrosu. Arka sırada soldan sağa: Grigoriadis, Moiz, Vasiliadis, Darui, kulüp başkanı Mr. Pearce, Yorgo. Ön sıra soldan sağa: Todori, Horace, İstanbul Futbol Ligi’nin kurucusu James Lafontaine, bu takımda Boby takma adıyla oynayan ilk Türk futbolcusu Fuad Hüsnü Kayacan ve Kimon.)