Çatışmalar 21 gündür devam ederken, İsrail polisi savaşın ardından 3. cumada da Mescid-i Aksa önünde toplanan Müslümanlara sert bir müdahalede bulundu. İsrailli güvenlik güçleri Müslümanların üzerine gaz bombası atarak, pis su sıkarak dağıttı.

İsrail, çatışmaların ardından Mescid-i Aksa'ya girişler için yaş sınırı getirmişti. Cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya gelen gençler bu hafta yine içeri alınmadı.

GAZ BOMBASI ATIP PİS SU SIKTILAR

İçeri alınmayanlar Mescid-i Aksa önüne namaz kılmaya çalışırken, İsrail polisi Müslümanlara sert müdahalede bulundu. Kalabalığın üzerine gaz bombası atan İsrail polisi, Müslümanların üzerine pis su sıktı.

İsrail polisinin müdahalesi sonrası Filistinliler ara sokaklara kaçtı. Ancak İsrail polisi ara sokaklara da girerek müdahalesini sürdürdü.

GAZ FİŞEKLERİNİN GÖLGESİNDE CUMA NAMAZI

Hamas, İsrailli iki esirin görüntülerini paylaştı: Ya esirler ya savaş! Hamas, İsrailli iki esirin görüntülerini paylaştı: Ya esirler ya savaş!

İsrail polisinin müdahalesi sonrası Filistinliler Mescid-i Aksa'ya daha uzak ara sokaklarda toplanıp cuma namazını kıldı. Filistinliler cuma namazını kılarken İsrailli güvenlik güçleri yakınlarında gaz fişekleri ile hazır bekledi. Namaz sonrası bazı Müslümanlar dağılırken, bazıları ise bölgede beklemeye geçti.