Filistin işgalini günden güne büyüten İsrail, savunma sanayiinde geliştirdiği teknolojileri ülkelerin istikrasızlığı için kullanmakla eleştiriliyor.

Afrika ve Asya ülkelerinde uluslararası ambargoları delen İsrail’in bütün kıtayı tehlikeye atacak askeri anlaşmalar imzaladı ortaya çıktı. Afrika’da Eritre, Asya’da Myanmar ile gizli askeri anlaşmalar yaptığı belirlenen İsrail’in, bölge ülkelerinden istihbarat toplayacak skandal işbirliği anlaşmalarını hayata geçirdiği tespit edildi.

Independent Türkçe’nin haberine göre, Doğu Afrika ülkesi Eritre’de askeri üssü bulunan İsrail’in bu ülkeye silahlarının gönderiyor ve İsrail Donanması Kızıldeniz’deki Eritre karasularında operasyonlar yürütüyor.

İsrailli kaynaklara göre, iki ülke arasındaki ilişkiler, İsrail’in Eritre’de dinleme sahaları kurması noktasına kadar derinleşmiş durumda. Böylece Tel Aviv’e Afrika ülkeleri hakkında istihbarat bilgisi edinme hakkı tanındı.

SOYKIRIMCI ORDUYA GİZLİ SAKLI SİLAH İHRACATI
İsrail’in “yasak ilişki” kurduğu bir diğer ülke Myanmar.

Askeri uzmanlara göre İsrail, Myanmar ordusuna uluslararası silah ihracatı yasağına rağmen gelişmiş silah sistemleri sağlıyor.

Tel Aviv’de ortaya çıkan belgelere göre, El-Beyt Askeri Sanayi Şirketi ile İsrail devlet kuruluşu ‘Havacılık ve Uzay Sanayii Şirketi’ Myanmar’la çok sayıda silah anlaşması imzaladı.

Rapora göre, son yıllarda havacılık endüstrileri, Hayfa limanının yanı sıra Aşdod limanı üzerinden ağırlığı 250 tonu aşkın tam 4 sevkiyat silah taşıdı.

İsrail ile Myanmar arasında imzalanan anlaşmalar arasında gemi yedek parçaları, uçak parçaları, metal paneller ve gelişmiş radar ekipmanları yer aldı. İsrail’in Havacılık ve Uzay Sanayii, Myanmar’a 6 adet Süper Dabura gemisi sattı.

İsveç'te polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'e alçak saldırı İsveç'te polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'e alçak saldırı

El-Beyt Askeri Sanayi Şirketi ise Myanmar filosuna “ACMI Pod” uçuş veri kayıt ve analiz cihazları ile Skylark İHA’larının yedek parçalarını sağladı.

SAVAŞ BARONLUĞUNDAN DEV GELİR
İsrail Güvenlik Bakanlığı’ndan Tuğgeneral Yair Kulas’a göre, geçen yıl savunma ihracatı 12,5 milyar dolar ile rekor kırdı ve son beş yılda artış oranı yüzde 65’e ulaştı.