7Ekim'deki festival saldırısında kendi vatandaşlarını da vurduğu ortaya çıkan İsrail yeni bir skandalla daha gündeme geldi.

SİVİLLERE İSRAİL SİHALARIYLA SALDIRI
İsrail merkezli Mishpacha dergisinin raporuna göre İsrail, “Zik” adıyla bilinen Hermes 450 model SİHA’lardan oluşan bir filoyla 7 Ekim’deki baskın sırasında İsrail askeri üslerine, yerleşim yerlerine ve sivillere yönelik çok sayıda saldırı gerçekleştirdi.

KENDİ TOPRAKLARINDA KENDİ VATANDAŞLARINA KARŞI KULLANDILAR
Dergi İsrail saihlarıyla Kibbutz Be'eri bölgesinde gerçekleştirilen saldırıların detaylarını ortaya çıkardı. Raporda 161. filoya bağlı Zik’lerin Aksa Tufanı’na ilk karşılık veren hava unsurları olduğu ve “tarihlerinde ilk kez İsrail toprakları içinde, hatta İsrail ordusu üslerine saldırı düzenlemek zorunda kaldıkları” belirtildi.

İsrail askerlerini pusuya düşürdüler! Kassam Tugayları, çok sayıda İsrail askerini öldürdü İsrail askerlerini pusuya düşürdüler! Kassam Tugayları, çok sayıda İsrail askerini öldürdü

Dergi aynı zamanda İsrailli bir üsteğmenin “İsrail toprakları içinde ve bu ölçekte saldırılar düzenlemek zorunda kalacağımızı kim düşünebilirdi?” şeklindeki sözlerine yer verdi.

FESTİVAL İTİRAFI
İsrailli yetkililer daha önce de 7 Ekim'deki Hamas baskınında, müzik festivalinden kaçan vatandaşlarını kendi Apaçi helikopterleri ile vurduklarını itiraf etmişti.

İsrail'in 7 Ekim'de Hamas'la girdiği çatışmaya ilişkin ordu mensubu tanıkların ilk ifadeleri, sürpriz saldırıyı kontrol altına almak için çaresiz kalan İsrail birliklerinin ağır silahlarla ayrım gözetmeksizin kendi vatandaşlarına ateş açtığını ve potansiyel olarak çok sayıda İsraillinin açılan "dost ateşi" nedeniyle öldürüldüğünü göstermişti.