Bu ritüel, İbrani Yeni Yılı'nın başlangıcında ve Yahudilerin işgal altındaki Burak Duvarı'na (ağlama duvarı diyorlar) toplu olarak hac ziyareti yaptıkları sözde tövbe günlerinde yapılıyor ve geçen senenin günahlarından dolayı bağışlanma diliyorlar.

İşgalciler, 1967'de işgal ettikleri, Fas (Meğaribe) mahallesindeki yıkılan ve sakinleri yerinden edilen evlerin üzerinde sözde af diliyorlar.

Kemal El-Hatib: Mescid-i Aksa için her türlü çaba gösterilmeli

Şevki Yılmaz, İsmail Heniyye'ye taziye ziyaretinde bulundu Şevki Yılmaz, İsmail Heniyye'ye taziye ziyaretinde bulundu

1948’de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket’in Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib, Mescid-i Aksa’nın akide ve Allah’ın Kitabı’nda bir ayet olduğunu belirterek, Mescid-i Aksa’yı savunmanın Hz. Peygamber’i savunmak olduğunu ifade etti.

El-Hatib, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa’nın yalnız bırakılmaması ve pazarlık konusu edilmemesi, Filistinlilerin ve Müslümanların Mescid-i Aksa’daki haklarının sabitleştirilmesi için işgal rejimiyle irade mücadelesinde her türlü çabanın gösterilmesi çağrısında bulundu.

Fanatik işgalci Yahudi cemaatlerinin Yahudi bayram günlerinde kalabalık gruplar halinde baskın düzenleme çağrıları sebebiyle Mescid-i Aksa’yı zor bir üç haftanın beklediğini kaydeden El-Hatib, işgal yönetiminin sözde Yahudi bayramlarında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlenmesi için tüm araçlarını seferber ettiğini söyledi.

İşgalci Yahudi cemaatlerinin gaspçı yerleşimcileri Yahudi bayram günlerinde Mescid-i Aksa’ya baskına teşvik ettiklerini bildiren El-Hatib, işgal rejiminin Arap ülkelerinin ve Filistin’in içinde bulunduğu durumdan yararlandığına dikkat çekti.

El-Hatib, işgal rejimiyle ilişkileri körü körüne normalleştirme furyasına karşılık Mescid-i Aksa’da yaşananlar konusunda büyük bir sessizlik olduğuna işaret etti.