Esenler Kadir Topbaş Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene El Şerif Vakfı Genel Başkanı Abdulhalik Elşerif, Elşerif Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz İbrahim, Rize eski Milletvekili ve MİKAV Onursal Başkanı Şevki Yılmaz, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkadir Şengül, İlim Yayma Şube Başkanı Mustafa Yelik, Müslüman Alimler Birliği üyesi Kamila Helmi, İmam-Hatip Halil Konakçı,  Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Candemir Doğan, Habervakti.com yazarımız eğitimci Adnan Kalkan ve birçok misafir katıldı.

WhatsApp Image 2023-08-18 at 00.04.57 (1)

Mustafa Öztürk yazdı: Amerikan üniversitelerinde Gazze ateşi ve Edward Said Mustafa Öztürk yazdı: Amerikan üniversitelerinde Gazze ateşi ve Edward Said

Esenler Belediye Başkan yardımcısı Abdulkadir Şengör yaptığı selamlama konuşmasında, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu beyin selamını ileterek, böyle hayırlı hizmetlerin devamının önemine vurgu yaptı.

WhatsApp Image 2023-08-18 at 00.04.57

Programda katılımcılara hitap eden Rize eski milletvekili ve MİKAV onursal başkanı Şevki Yılmaz konuşmasında  ilmi faaliyetlerin önemine vurgu yaparak;

 "Alim, kardeşliğe, birliğe sevgiye çağırır. Efendimiz iki sınıf ifsad olursa toplum ifsad olur buyurdu. Nedir onlar Alimler ve Amirler. Alimin sorumluluğu büyüktür. İşte o nedenle nesli bozmak için ilim müessesine saldırıyorlar, bazı ilahiyatlarda genç ilahiyatçıları yetişteren sözde öyle alimler var ki kimi Kur'anı, kimi sünneti devre dışı bırakmaya çalışıyor. Bunlarda ilim sahibidir ama Bel'amdırlar. Bu nedenle bu tür organizasyonlar hakiki alimlerin yetişmesi için çok önemlidir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-08-18 at 00.20.36

El Şerif Vakfı öğrencilerinin okuduğu ezgi ve şiirler programa renk kattı.

El Şerif Vakfı'nın düzenlediği  İslami İlimler eğitiminin kapanış ve sertifika programında Türkiye, Arnavutluk, Kafkasya Hollanda İngiltere, Bulgaristan başta olmak üzere yaklaşık 400 öğrenci eğitimlerinin tamamladı.