Günlerdir ambargo uyguladığı Gazze Şeridi'ne yönelik kara operasyonu için hazırlıklarını sürdüren işgalci İsrail'in ABD donanmasının gözetiminde Hamas tünellerini sinir gazıyla dolduracağı ileri sürüldü.

ABD'li gazete Joe Biden'ın İsrail kararını yazdı. Dünyanın gözünü boyamışlar ABD'li gazete Joe Biden'ın İsrail kararını yazdı. Dünyanın gözünü boyamışlar

İngiltere merkezli haber kuruluşu Middle East Eye'nın haberine göre Filistinli direniş gruplarına yakın üst düzey bir Arap kaynak yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne sürpriz bir saldırı kapsamında ABD Delta Gücü komandolarının gözetimi altında Hamas tünellerini sinir gazı ve kimyasal silahlarla doldurmasını beklediklerini söyledi.

İddia: Sinir gazı, yasaklı gazlar, kimyasal silahlar...

İsrail ve ABD'nin Hamas tünellerine sızarak tahmini 220 esiri kurtarmak ve Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın binlerce militanını öldürmek için sürpriz unsuru elde etmeyi umduğunu belirten kaynak, bilginin ABD kaynaklı bir sızıntıdan geldiğini kaydetti.

Söz konusu kaynak, "Plan, başta sinir gazı olmak üzere uluslararası alanda yasaklanmış gazlar ve kimyasal silahlar kullanarak savaşı kararlı bir şekilde kazanmak için sürpriz unsuruna dayanıyor. Tünellere büyük miktarlarda sinir gazı pompalanacak" iddiasında bulundu.

6 ile 12 saat felç bırakabilecek sinir gazı

İddiaya göre ABD Delta Gücü, "Hamas tünellerine pompalanacak ve 6 ile 12 saat arasında bir süre boyunca bedensel hareketleri felç edebilecek büyük miktarlarda sinir gazını" denetleyecek. Bu süre zarfında tünellere girilmesi, esirlerin kurtarılması ve binlerce militanın öldürülmesinin amaçlandığı ileri sürüldü.

Delta Gücü, ABD Ordusu Özel Harekat Kuvvetleri'nin seçkin bir koludur. Rehine kurtarma, "terörle mücadele" ve yüksek değerli hedeflere yönelik "öldür ya da yakala" görevlerinde eğitilirler.

Middle East Eye yorum için Beyaz Saray ve ABD Savunma Bakanlığı'na ulaştığını ancak herhangi bir yanıt alamadığını açıkladı.