Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca, Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik olarak İstanbul merkezli operasyonlar düzenlenmiştir.

Suriye’de terör örgütü kamplarında silahlı saldırı ve sabotaj eğitimi aldıkları, MLKP silahlı terör örgütünün İstanbul yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri ve örgüte eleman temin ettikleri yönünde edinilen istihbarat kapsamında İstanbul (17) ve İzmir (1)’de 18 şüpheli şahsa yönelik operasyon gerçekleştirilmiştir.

İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polise saldıran 52 şüpheli hakkında tutuklama talebi İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polise saldıran 52 şüpheli hakkında tutuklama talebi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında yürütülen operasyonlarda (13) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış olup (1) şüphelinin yakalanma çalışmaları devam etmektedir. Yapılan tahkikat neticesinde (4) şüphelinin ise yurt dışında olduğu tespit edilmiştir.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda; (1) adet tabanca ile (24) adet mermi, çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

Gözaltına alınan şüphelilerin adli işlemlerine devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.