İstanbul emlak sektörünün her daim hareketliliğini koruduğu biliniyor. Kentte evini satanların sayısı ne kadar fazla ise ev satın alma niyetinde olanların da sayısı bir o kadar fazladır. Bu da gayrimenkul alım satım piyasasının her zaman belirli bir dinamiğe sahip olmasını beraberinde getiriyor. Peki, bu şehirde hangi semtlerden ev almak daha mantıklı?

Aslında bu sorunun yanıtını etkileyen çok sayıda unsur olduğunu unutmamak gerekir. Bunların başında gelen de bütçedir. Ev fiyatları semte göre oldukça değişkendir ve bütçenizin elverdiği semtlere yönelmeniz gerekir. Bunun yanı sıra semtin özelliklerinin de önemli olması göz ardı edilmemelidir. Yatırım amacıyla bir ev satın almayı düşünüyorsanız uzun vadede ev değerlerinin yükseleceği bir semte yönelmeniz gerekecek.

Yakın zamanda şehir merkezinden ziyade merkeze yakın olan bölgelerde evlerin değerleneceği yönünde bir tahmin olduğunu ekleyelim. Bu bölgeler arasında en çok ön plana çıkan semtler ise şöyle:

Ömerli
Beykoz
Şile
Riva

Bu semtlere yeni yatırımların gelmesi bekleniyor. Bu bilgi dahi bölgenin bir miktar daha popülerlik kazanmasını beraberinde getirdi. Haliyle ev satın almak isteyenler evin değerlenmesine odaklandıklarında rotasını bu bölgelere çevirmeye başladı. Peki, merkezi yerlerde ev arayışına devam edilmeli mi? Bu noktada tahminler ise evlerin değerinin yakın zamanda aynı kalacağı yönünde ve dolayısıyla merkeze yakın olan ancak tam olarak kent merkezi sayılmayacak yerlere yönelenlerin sayısı da artıyor.

Havalimanı Çevresindeki Semtlere İlgi Büyük!

Hangi semtten ev almalı sorusunun alternatif yanıtlarından biri de havalimanı çevresidir. İstanbul’da havalimanına yakın olan bölgelerde ciddi bir piyasa hareketlenmesi var. Bu bölgede de yeni yatırımların ve inşaat projelerinin hayat bulması bekleniyor. Hem yeni bir binada daire satın almak isteyenler hem de dairenin kısa ya da orta vadede önemli düzeyde değerlenmesini hedefleyenler için havalimanına yakın olan tüm semtler cazip bir tercih olabilir. Bununla birlikte Göktürk ile Kemerburgaz hattı boyunca konutların değerinin yükseldiğine dair de bilgiler olduğunu ekleyelim. Listemize Sarıyer bölgesini de rahatlıkla ilave edebiliriz.

Metro Güzergahı Artık Daha Önemli!

Birden fazla ev almak isteyenlere 'ek vergi' geliyor! Birden fazla ev almak isteyenlere 'ek vergi' geliyor!

Bu konuda bilmenizi istediğimiz hususlardan biri de metro kullanım oranlarının hızla artıyor olmasıdır. Dolayısıyla metro güzergahında olan ve özellikle metro duraklarına yakın olan bölgelerin de değerlenmeye başladığı istatistiklerde göze çarpıyor. İstanbul’da ulaşım problemi artık kronikleşmiş durumda ve haliyle insanlar ev kiralarken ya da satın alırken ulaşım seçeneklerini ilk kriter olarak değerlendiriyor. Bu da metroya yakın olan evlerin ya da metro güzergahında bulunan semtlerin daha fazla talep görmesini beraberinde getiriyor. Alternatif arıyorsanız, satın aldığınız evi kolayca kiraya vermek ve gerektiğinde kolayca satabilmek istiyorsanız rotanızı metro güzergahına çevirebilirsiniz.

İstanbul’da Satılık Ev Piyasasını İnternetten İnceleyin!

Satılık ev seçimi yapmadan önce piyasayı ve fiyatları mutlaka gözden geçirmenizi öneririz. Bunun için reelde uzun araştırmalar yapmak yerine internetten faydalanabilirsiniz. Özellikle hepsiemlak üzerinden Sancaktepe satılık daire fiyatları incelemesi yapabilir ya da Sarıyer’de yeni inşaat projeleri incelemesi gerçekleştirebilirsiniz. Kentin dilediğiniz herhangi bir semtini, ilçesini hatta mahallesini seçerek bu bölgede ev fiyatları piyasasının nasıl olduğunu dakikalar içerisinde tespit edebilirsiniz.

Hepsiemlak üzerinden satılık ev ilanlarını incelemeniz, bu konuda daha sağlıklı kararlar vermenizi sağlar. Bununla birlikte size uygun bir ev bulma sürecinizin de kolaylaşacağını belirtebiliriz. İlanları incelerken satışa sunulan evlerin ne gibi özelliklere de sahip olduğunu mutlaka öğrenin. Bütçenizi en verimli şekilde değerlendirmenin yolu piyasaya hakim olmaktan geçiyor. Hemen şimdi hepsiemlak internet sitesine uğrayarak satılık ev ilanlarını ve fiyatlarını semt bazında inceleyin.