"Narkoçelik-14" operasyonlarında 321 şüpheli yakalandı "Narkoçelik-14" operasyonlarında 321 şüpheli yakalandı

İsrail'in Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği hava saldırısının yankıları tüm dünyada devam ediyor. 500 kişinin hayatını kaybettiği alçak saldırıya tepkiler yağmaya devam ederken bombardıman öncesi İngiliz BBC ve Alman Deutsche Welle'nin skandal haberler yaptığı ortaya çıktı. 

Filistin-İsrail savaşında Avrupa Birliği'nin lokomotifi olan Alman medyasında kan donduran bir yayın yapıldığı tespit edildi. İsrail'in el-Ehli Baptist Hastanesi'ne hava saldırısı düzenleyerek çoğu çocuk olmak üzere yüzlerce sivili öldürdüğü saldırı öncesi Alman Deutsche Welle'nin "Hangi eylemler savaş suçu kabul edilir?" başlıklı bir haber yayınladığı belirlendi. 

GEREKİRSE OKULLAR BİLE VURULABİLİR
Deutsche Welle'nin adeta İsrail'e 'Sivilleri vurabilirsin' diyerek hedef gösterdiği Clare Roth imzalı haberde, İsrail ordusunun gerekirse okulları bile bombalayabileceği belirtiliyor. Haberde askeri faaliyetlerin eylemin gerekli olup olmadığına göre savaş suçu olarak sınıflandırıldığı belirtilerek "Örneğin, bir okulun ya da bir apartmanın bombalanması, uluslararası hukuka göre askerî açıdan gerekli görülürse savaş suçu olarak değerlendirilmeyebiliyor." ifadelerine yer veriliyor.

Haberde diğer skandal ifadelerde ise İsrail'in bombaladığı Gazze'nin dünyanın en yoğun nüfuslu bölgelerinden biri olduğu belirtilerek "Uzmanlara göre, bu nedenle Gazze'de sivil - askeri hedef ayırımını yapabilmek zor." sözleri yer alıyor. 

BBC DE HASTANEYİ HEDEF GÖSTERMİŞTİ
Dün akşam gerçekleşen hastane saldırısından 1 gün önce  İngiliz menşeili BBC'nin Gazze'deki hastaneleri hedef gösterdiği tespit edilmişti. El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlenen saldırı öncesi BBC'nin "Hamas hastanelerin ve okulların altına tünel mi inşa ediyor?" başlığıyla bir haber yayınladığı, bu haberden 24 saat sonra İsrail'in hastaneye hava saldırısı düzenleyerek 500 kişinin ölümüne neden olduğu belirlendi.