Yağışların ardından İstanbul barajlarında son durum Yağışların ardından İstanbul barajlarında son durum

KDP'nin operasyonlarına karşı düzenlenen eylemde terör örgütü PKK yanlısı grup İstiklal Caddesi'nde Tünel'e doğru yürüyüş yaptı.

Eylemi düzenleyen Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Esengül Demir, Cengiz Çiçek, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekilleri Tünel'e doğru yürüyüşe geçti. Tünel önünde polis müdahalesiyle karşılaşan grup, “Savaş karşıtı, eşitlik” sloganları attı. Öte yandan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbürosu, Eylül Devrimi'nin 62. yıl dönümü vesilesiyle bir açıklama yayınladı.

KDP'DEN AÇIKLAMA

KDP açıklamasında Eylül Devrimine kadar gelinen süreçten bahsedilerek "Ölümsüz Barzani öncülüğünde gerçekleşen devrim" ifadelerine yer verilen açıklamada şöyle denildi:

“Merhum Barzani ve partimizin önderliğindeki Eylül Devrimi, Kürt halkı açısından pek çok kazanımlar sağlamış, bölgeciliği bitiren ilk devrim ve ülke çapında yankı bulan bir devrim olmuştur. 1964'de kurtarılan bölgelerde, devrimin komutanları ve üst düzey yetkililerinin yanı sıra Kürdistan'ın farklı bölgelerinden tarafsız insanların da yer aldığı Devrimci Liderlik Konseyi kurulmuştur. Bu konseyde Kürdistan'daki tüm dini ve etnik toplulukların temsilcilerine yer verilerek tüm dünyaya bir arada yaşamanın güzel bir tablosu çizilmiştir. Büyük Eylül Devrimi'nin 62. yıl dönümünü anarken, Irak ve bölge zor bir süreçten geçiyor. Gücünü Kürt halkından, şehit kanından ve Irak anayasasından alan Kürdistan Bölgesi, şovenist güçler tarafından haksızlığa uğratılıyor ve Kürt halkının hakları gasp ediliyor.”