İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ittifak olmadan seçimlere gitme kararını açıklamasının ardından Meclis'te basın toplantısı düzenledi. "CHP, kaybedilen bu seçimde alınan yüzde 48 oyun, başarı olduğunu tanımlamaya gayret sarf ediyor." ifadesini kullanan Dervişoğlu, "İttifak içinde kalarak sorunların çözülebileceğine olan inancımızı yitirdik. Herkesin yolu açık olsun" dedi.

"Sorunların çözülebileceğine olan inancımızı yitirdik"

,CHP ile yapılan ittifak süresi boyunca hataları düzeltmek için ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini belirten Dervişoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

Yerlerde yuvarlanan AK Partili meclis üyesi, partisinden ve görevinden istifa etti Yerlerde yuvarlanan AK Partili meclis üyesi, partisinden ve görevinden istifa etti

"Bütün kırılma noktalarında üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik. Hatta özeleştirimizi kamuoyu huzurunda gerçekleştirdik. Sayın Genel Başkanımız kötü gidişatı engelleyemediği ve milletimizin beklentisini karşılayamadığı için Afyon'da yaptığı konuşmada özür diledi ama anlaşılıyor ki CHP, kaybedilen bu seçimde alınan yüzde 48 oyun, başarı olduğunu tanımlamaya gayret sarf ediyor. Bize göre kazanılmayan seçim kaybedilen seçimdir. İttifak içinde kalarak sorunların çözülebileceğine olan inancımızı yitirdik. Herkesin yolu açık olsun"