İYİ Parti grup toplantısında Meral Akşener, konuşması öncesi belediye başkan adaylarını tanıtırken, İstanbul ve Balıkesir belediye başkan adaylarını da açıkladı. Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına Buğra Kavuncu'nun, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ise Turhan Çömez'in aday olduğunu söyledi.

İYİ Parti lideri, "Turhan Çömez kardeşim de aynısını yaptı, Turhan Çömez de Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız. Milletvekillerimizi şehirlerden aday yapmak istemiyordum. Fatih Koca'ya talimat verdim, Sincan Belediye Başkan adayımız" dedi.

Buğra Kavuncu kimdir?

Tam adı Mehmet Satuk Buğra Kavuncu olan Buğra Kavuncu, 1973 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Siyasetçi ve iş insanıdır. Şuan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı olarak görev yapmaktadır.

İYİ Parti'de başkanlık seçimi ikinci tura kaldı İYİ Parti'de başkanlık seçimi ikinci tura kaldı

Tam ismiyle Satuk Buğra Kavuncu, Edmenton İlkokulu'nda başladığı eğitim hayatına Ankara Çizmeci İlkokulu ve Ankara Atatürk Lisesini tamamlayarak devam etti.

1997 yılında Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü'nden mezun olurken, profesyonel kariyerine büyük potansiyel gördüğü Kazakistan Almatı'da yapı kimyasalları alanında başladı.

Satış, pazarlama ve yatırım konularında kazandığı bilgi ve deneyimi sayesinde kısa süre içerisinde başarıya ulaştı. 1997 yılında USTA LLP'yi kuran isim, yapı kimyasallarına yaptığı yatırımlarla şirketinin Orta Asya'daki büyümesinde önemli bir rol oynadı.

2008 yılında şirketini başarılı bir şekilde sattıktan sonra, kurumsal dünyada BASF Yapı Kimyasalları Central Asia LLP'nin Genel Müdürü ve ardından 2010 yılına kadar BASF Orta Asya'nın Genel Müdürü olarak önemli görevler üstlendi. Orta Asya'da bulunduğu süre boyunca Rusça, İngilizce ve Kazakça dillerinde akıcı hâle geldi.

2010 yılında BASF Yapı Kimyasalları'nda BDT Ülkeleri Pazar Direktörü olarak İsviçre'ye, 2012-2016 yılları arasında ise BDT Ülkeleri & Türkiye Pazar Direktörü olarak Türkiye'ye yerleşen isim, Ocak 2016'dan 30 Mart 2018'e kadar BASF Türk Kimya'da CEO ünvanıyla yürüttüğü kariyerine devam etti.

Buradaki kurumsal kariyerinin ardından 5 Nisan 2018 tarihinde İYİ Parti'deki siyasi hayatına başladı. Orhan Kavuncu'nun oğlu, FETÖ hükümlüsü eski MİT mensubu Enver Altaylı’nın yeğenidir. 27 Ağustos 2017 tarihinden beri tutuklu bulunan Enver Altaylı, Ankara’daki Sincan 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde kalıyor.

2018 yılında İyi Parti Genel Kurulu Üyeliğine seçilen Buğra Kavuncu, İstanbul İl Başkanlığı ve Parti Sözcüsü görevlerini üstlendi. 2022'de İyi Parti'deki İstanbul İl Başkanlığı görevinden ayrılan isim, 2023'te Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak göreve getirildi.

Buğra Kavuncu, 31 Mart 2024 Türkiye Yerel Seçimleri'nde İYİ Parti İstanbul Belediye Başkan adayı olarak görev alacak.

Turhan Çömez kimdir?

Turhan Çömez, 1965 yılında Balıkesir'in Gönen ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Erzurum 1 Nolu Sağlık Ocağı'nda koruyucu ve halk sağlığı hekimi, Bandırma Devlet Hastanesi'nde acil birim hekimi, Vakıf Gureba Hastanesi'nde de genel cerrahi uzmanı olarak çalıştı.

Daha sonra siyasete atılarak 22. Dönem AK Parti'den Balıkesir milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. Bunun yanında partinin genel başkanının özel kalem müdürlüğünü ve danışmanlığı görevini de yürütmüştür.

8 Nisan 2008 tarihinde de 'partiyi küçük düşürdüğü gerekçesiyle' AK Parti'den tasfiye edildi. 1 Temmuz 2008'de de Ergenekon davası kapsamında hakkında yakalama emri çıkarıldı. Ancak İngiltere'de dil eğitimi aldığı için yakalanamadı. Bu kararın ardından İngiliz hükümetine sığınma talebinde bulunan Çömez'e 2011 yılında 5 yıllık iltica statüsü verilmişti. 2019'da Ergenekon davasında beraat etmesinin ardından Türkiye'ye dönmüştür.