Karabaş Otu Nedir?
Karabaş otu, lavanta türü olarak bilinen vücuda birçok fayda sağlayan bir bitki türüdür. Eski zamanlarda özellikle alternatif tıpta sıklıkla kullanılmıştır. Boyu 30 ila 100 santimetre arasında değişen karabaş otu, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığa iyi gelmesi için tüketilmektedir. Bunların yanında geleneksel tıpta ‘ustukhuddus’ olarak isimlendirilir. İçerisindeki besin değerleri sayesinde anti-bakteriyel ve antioksidan özellikleri bulunur.

Karabaş Otu Nasıl Kullanılır?
Karabaş otu, parfüm, çay ve daha birçok alanda kullanılır. Bunların yanında karabaş otu yağı, vücuda dışardan uygulanarak ağrıları azaltmada ve vücudu sakinleştirmede etkili olur. Bu neden karabaş otu yağı aynı zamanda masaj yağı olarak da bilinir.
Kuru ya da taze karabaş otlarının çiçek ve yapraklarından elde edilen karabaş çayı, üzerine kaynatılmış su eklenerek demlenir ve tüketilebilir.
Karabaş otundan reçel de yapılabilmektedir. Çiçek kısmının kaynatılmasıyla elde edilen bu reçelin sağlık açısından faydaları bulunur.

Karabaş Otunun Faydaları Nelerdir?
Karabaş otunun birçok alanda kullanımı bulunur. Soğuk havalarda vücut direnci düşerek bağışıklık sistemi zayıflar. Bu durumlarda vücudu güçlendirmek adına bitki çayları tüketilebilir. Karabaş otu da çay olarak tüketildiğinde kan dolaşımını düzenler, bağışıklığı güçlendirir ve idrar yolu sorunlarına iyi gelmektedir. Karabaş otunun faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Kan dolaşımının düzenlenmesinde etkilidir
  • Sakinleştirici etkisi bulunur
  • Yaraların hızlı iyileşmesini sağlar
  • İdrar yolu sorunlarına iyi gelir
  • Bağışıklığı Güçlendirir
  • Soğuk hava, kapalı alan kullanımı ya da birçok etken sık sık hastalanmaya sebep olabilir. Bağışıklık sistemini düzenlemek ve güçlendirmek için karabaş otu çayı tüketilebilir. Kurutulmuş şekliyle hazırlanan karabaş otu çayı, bu konuda size destek sağlar.

Kan Dolaşımını Düzenler
Karabaş otu tüketildiğinde kan dolaşımında etkilerde bulunur. Damar tıkanıklığını önlemek adına karabaş otu suyu veya karabaş otu çayı tüketilebilir. Özellikle kalp hastalıklarına karşı etkili olur ve damarları rahatlatır.

Sakinleştirici Etkisi Bulunmaktadır
Kişiler gün içerisinde strese maruz kalabilir. Bu gibi durumlarda karabaş otu, çay olarak tüketildiğinde vücudun rahatlamasını sağlar ve sakinleştirici bir etki yaratır. Karabaş otu çayının vücuda sağladığı yararların yanında yağının da ferahlatıcı bir özelliği bulunur.

Yara İyileşmesini Hızlandırma
Karabaş otu, yaraların iyileşmesinde ve ağrıların azalmasında etkili olur. Karabaş otundan elde edilen yağ ile acı hissi azalarak yaraların daha hızlı şekilde iyileşmesinde etkili olur.

Dilan Polat davasında 16 şüpheli hakkında tahliye kararı Dilan Polat davasında 16 şüpheli hakkında tahliye kararı

İdrar Yolu Sorunlarına İyi Gelir
Sindirim sistemi problemleri yaşandığında bütün vücut etkilenebilir. Bu durumda besinleri tüketirken dikkatli olmak gerekmektedir. Mideyi rahatlatan ve sindirimi kolaylaştıran gıdalar tercih etmek sağlık açısından avantaj sağlar. Karabaş otu bitkisi de sindirim sisteminin çalışma fonksiyonunu düzenler ve bağırsakların hızlı çalışmasını destekler.