Saadet Partisi, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan ve CHP listelerinden girdiği Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri sonucunda meclise 9 milletvekili göndermeye hak kazandı.

Seçim sonrası yaşanan hezimetin ardından ise 6'lı masa tel tel dökülmeye başladı. İYİ Parti’nin 3. Olağan Kurultayı'nda Altılı Masa ile ilgili "Bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum" ifadelerini kullanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yanıt verdi.

MHP'li isim açıkladı! Bahçeli'nin 'Ferdi Tayfur' göndermesinin adresi neresi? MHP'li isim açıkladı! Bahçeli'nin 'Ferdi Tayfur' göndermesinin adresi neresi?

AKŞENER'İN SÖZLERİNE YANIT

Saadet lideri Karamollaoğlu, “Ben Sayın Akşener’in cümlelerini yorumlama yetkisine sahip değilim. Sayın Akşener’i kongreden sonra da aradım. Tebrik ettim… Şunu bilelim, ittifak dönemi bitti. İttifak, iktidara gelip, bugünkü sistemi değiştirmek için yapılmıştı." dedi.

İTTİFAKIN HÜKMÜ KALMADI

İttifakın bittiğini söyleyen Karamollaoğlu şu değerlendirmelerde bulundu:

Bu ittifak bitti mi? Elbette bitti. Çünkü hükmünün icra edilmesi mümkün değil.

Peki bunun yanında bir şey var mı? Benim söylediğim şu; biz, hem Altılı Masa’da bulunan siyasi partiler olarak dirsek temasımızı devam ettiririz. Birbirimiz ile görüşürüz. Çünkü 9 ay sonra yerel seçimler var. Mahalli seçimlerde ittifak olmaz. Mahalli seçimlerde anlaşmalar yapılabilir. Geçmiş seferde yapıldığı gibi şimdi de yapılabilir. O halde bizim şu anda ittifak değil, birbirimiz ile olan münasebetlerimizi medeni bir şekilde devam ettirme gayreti içinde olmamız icap eder. Ülkeye de barışı, huzuru getirecek olan da bu anlayıştır diye düşünüyorum.”