İşinizi İnternete Taşıyın: Başarılı Bir Web Sitesi Kurma Rehberi 

Covid-19 pandemisini geride bırakalı 2 yıl olsa da alışveriş yapma, sosyalleşme, çalışma rutinlerimizi o dönemde değiştiği haliyle sürdürmeye devam ediyoruz. Alışkanlıklarımızı kökünden değiştiren küresel salgın, insanların temel ihtiyaçları ve isteklerine internet üzerinden kolaylıkla erişim sağlayabileceğini gösterdi. İşletmeler de bir kriz sonucu ortaya çıkan dijitalleşme ihtiyacına kolaylıkla uyum sağlayan tüketicilere kulak vermek durumunda kaldı ve işletmelerini online platformlara taşımaya başladı. Web sitesi açmak da bu dijitalleşmenin ilk adımlarından biri haline geldi. 

İster işe doğrudan online bir işletme olarak başlayan bir girişimci isterseniz de fiziksel mağaza sahibi biri olun web sitesi açmak birçok avantajı beraberinde getirir. Örneğin fiziksel mağaza sahibi küçük bir butik sahibi olduğunuzu varsayalım. Mevcut müşteri kitleniz ile iletişimi sürekli hale getirmek, yeni ürünlerinizi orada tanıtmak ve daha çok potansiyel müşteriye ulaşmak bir web sitesi ile oldukça kolaydır. Üstelik siz mağazanızda yüz yüze satışlar yaparken bir yandan web siteniz aracılığıyla online satışların gerçekleşmesi hiç de fena olmaz değil mi? 

Bu yazımızda neden bir web sitesine ihtiyacınız olduğunu ve adım adım web sitesini nasıl kuracağınızı detaylıca sizinle paylaşacağız.  

Neden Web Sitesine İhtiyacınız var? 

Web sitesi açmak konusunda hala tereddütleriniz varsa sizi harekete geçirecek birkaç sebebi burada bulabilirsiniz. 

Müşteri Tabanınızı Genişletebilirsiniz

Bir web sitesi, işletmenizin hem yerel hem de küresel alanda potansiyel müşterilere ulaşmasını sağlar. İnternetin yaygın kullanımı sayesinde, sınırların ötesindeki müşterilere ürün ve hizmetlerinizi tanıtabilirsiniz.

7/24 Erişilebilir Olabilirsiniz

ABD araştırdı! iPhone'nun tercih sebebi akran zorbalığı ABD araştırdı! iPhone'nun tercih sebebi akran zorbalığı

Bir web sitesi, işletmenizin 7 gün 24 saat açık olmasını sağlar. Potansiyel müşteriler gece, gündüz ya da tatil günleri fark etmeksizin istedikleri zaman web sitenizi ziyaret edebilir, ürün ve hizmetleriniz hakkında bilgi alabilir ve satın alma işlemlerini gerçekleştirebilir. 

Profesyonel Bir İmaj Oluşturabilirsiniz

Web sitesi açmak, işletmenizin profesyonel bir imaja sahip olmasını sağlar. Güvenilir ve itibarlı bir işletmenin web sitesi olduğunu gören müşterilerin sizi tercih etme olasılıkları artar. Ayrıca web sitenizde kullanıcı yorumlarına yer vermek, müşterilerin işletmenize olan güvenini artıracak ve satın alma kararlarında etkili olacaktır. 

Müşteri İlişkilerinizi Geliştirebilirsiniz

Bir web sitesi, müşteri ilişkileri yönetimi için bir platform sunar. İletişim sayfaları, canlı sohbetler, geribildirim formları gibi özelliklerle müşterilerinizle etkileşimde bulunabilir ve onların sorularını yanıtlayabilirsiniz. 

Gelirlerinizi Artırabilirsiniz

Bir web sitesi, çevrimiçi satış yapmanızı sağlar. Sanal mağaza özellikleri, ödeme işlemleri ve kargo opsiyonları gibi özelliklerle müşterilerin ürün ve hizmetlerinizi çevrimiçi olarak satın almalarını sağlayabilirsiniz. Bu da işletmenizin gelirini artırabilir.

İşinizi İnternete Nasıl Taşıyabilirsiniz? 

Web sitesi açmak için ihtiyaç duyacağınız yol haritasını sizlerle paylaşıyoruz.

Web Sitenizin Amacını Belirleyin

Web sitesi açmak çok çeşitli amaçlarla gerçekleştirilebilir. İşletmeniz hakkında müşterilerinize bilgiler vermek, dijital bir vitrine sahip olmak ya da satış yapmak gibi farklı amaçlardan dolayı bir web sitesi açmak isteyebilirsiniz. İster şirketiniz hakkında bilgilendirici içeriklerin olduğu bir web sitesi ister bir e-ticaret sitesi kuruyor olun yapmanız gereken en önemli şey anasayfada şirketinizin ne yaptığını basit bir dille anlatmaktır. Web sitenizi ziyaret eden bir internet kullanıcısı, siteye girdiği ilk anlarda şirketinizin ne yaptığını anlamalı. 

Alan Adınıza Karar Verin

Alan adınız, müşterileriniz ve sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşacağınız URL’dir ve sizin dijital dünyadaki kimliğiniz haline geleceğinden oldukça önemlidir. İşletme isminizi, içerisindeki Türkçe karakterleri kullanmadan alan adı olarak belirleyebilirsiniz. Müşterilerinizi yanıltmamak adına kısaltmalardan ya da çeşitli sayılardan mümkün olduğunca uzak durun. 

Tasarım ve İçerikleri Marka Kimliğine Uygun Belirleyin

Web sitesi tasarımı, işletmenizin marka kimliğini yansıtmalıdır. Hazır web sitesi kurmanızı sağlayacak platformun sağladığı şablonları kullanarak web sitenizin tasarımını dilediğiniz gibi oluşturabilirsiniz. Dikkat çekici ve kullanıcı dostu bir tasarım seçmeye özen gösterin. Ayrıca, web sitenizin içeriğini de marka dilinize uygun olarak oluşturmalı ve düzenlemelisiniz. Ana sayfa, ürün ve hizmetlerin tanıtımı, iletişim bilgileri gibi bölümler web sitenizin temel içeriğini oluşturmalıdır.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Stratejileri Geliştirin 

Web sitenizin görünürlüğünü artırmak için SEO (arama motoru optimizasyonu) stratejilerini kullanmalısınız. Anahtar kelime araştırması yaparak web sitenizde kullanacağınız anahtar kelimeleri belirleyerek işe başlayabilirsiniz. Başlıklar, meta açıklamalar, URL yapılandırması ve içerik optimizasyonu gibi faktörleri dikkate alarak web sitenizi SEO uyumlu hale getirmelisiniz.

Mobil Uyumlu Olmasına Dikkat Edin 

Akıllı telefonlar ve tabletler gibi mobil cihazlarda web sitenizin düzgün görüntülenmesi önemlidir. Bu yüzden web sitenizin mobil uyumlu olduğundan emin olmalısınız. Responsive tasarımlar ve mobil uyumlu tema seçenekleri sunan platformları tercih etmeniz iyi olacaktır. Google ve diğer arama motorları, arama motoru sıralamalarında web sitelerin mobil sürümünün performansına öncelik veren indekslemeye geçtiğinden dolayı bu adım ayrı bir önem kazanmaktadır. 

Yayına Almadan Son Kez Kontrol Edin

Web sitenizi yayına almadan önce tüm sayfaları ve bağlantıları kontrol etmelisiniz. Ardından, web sitenizi yayımlayın ve işletmenizin online olarak erişilebilir hale gelmesini sağlayın. Web sitenizin tanıtımını yapmak için sosyal medya, içerik pazarlaması ve diğer dijital pazarlama stratejilerini kullanabilirsiniz.

Web sitesi açmak, hazır platformlar sayesinde oldukça basittir. Yukarıdaki adımları takip ederek çok kısa bir zaman hayalinizdeki internet sitesine kavuşabilir, işlerinizi büyütebilirsiniz.