Şanlıurfa Mevlana Halid Camisi İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak, “Çocuğun kolu, göğsü, her tarafı açık. Ondan sonra pedofili suçtur. Pedofiliyi sen körüklüyorsun” ifadeleriyle gündeme geldi. Çıkan haberlerinin ardından gözaltına alınan Dörtbudak, Emniyet’teki ifadesinin ardından serbest bırakılmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştı.

KARMA EĞİTİMİ DE ELEŞTİRMİŞTİ

Dörtbudak başka bir vaazında ise “Çocuklarımızı okutalım. Tamam okutun. Allah’ın ilk emri oku. Biz sadece oku yönünü alıyoruz. Ama ne şekilde oku. Kadın erkek karışık bir şekilde. Edebinden, hayasından sıyrılacak bir şekilde. Erkek öğretmenlerin kızlara ders vereceği bir ortamda. Kadın öğretmenlerin açık-seçik bir şekilde erkeklere ders vereceği bir ortamda. Bunlar cenabı Allah’ın arzu ettiği bir okuma sistemi değildir” ifadelerini kullanmıştı.

DİYANET’TEN DÖRTBUDAK’A CEZA

Valiliklerden peş peşe yasak kararları: Diyarbakır, Mardin, Hakkari, Van, Şırnak... Valiliklerden peş peşe yasak kararları: Diyarbakır, Mardin, Hakkari, Van, Şırnak...

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın karma eğitimi eleştiren Dörtbudak'a kınama cezası ve 500 TL maaştan kesme cezası uyguladığı belirtildi.

''İFTİRA VE LİNÇ KAMPANYALARINI MADALYA OLARAK BOYNUMA TAKACAĞIM''

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Dörtbudak, ''Karma eğitimin İslâmî bir eğitim modeli olmadığını dile getirdim vaazımdan ötürü İslâm karşıtı medya ve kişilerce linç edildim. Diyanet ise bana 500 TL maaştan kesme cezası uyguladı. Ben de bir yıl içerisinde 4 idarî soruşturma geçirdim ve iki de ceza aldım. Adlî soruşturmalarda ise mahkemem hâlâ devam ediyor. Bunları ve bunları tetikleyen medya gruplarının iftira ve linç kampanyalarını madalya olarak boynuma takacak ve adl-i ilahîde mahkemeye sunacağım.'' açıklamasında bulundu.