Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, “Ümmetin Dirildiği Yer: Kudüs konulu bir konferans düzenledi. Kudüs rehberi Bülent Deniz’in konuşmacı olarak katıldığı program yoğun ilgi gördü.
Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat programın açılışında yaptığı konuşmada, Mescid-i Aksa ve Filistin topraklarının İslam coğrafyası açısından önemine değinerek, “Kabe’den sonra yeryüzünde inşa edilmiş olan ikinci mescidimizdir. Filistin sıradan yeryüzü toprağı değildir. Sorumluluğumuz büyüktür” ifadelerini kullandı.

BM raportörleri, Özgürlük Filosu Koalisyonu için güvenli geçiş talep etti BM raportörleri, Özgürlük Filosu Koalisyonu için güvenli geçiş talep etti

DİPSİZ BİR KUYU İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Filistin’de yaşanan insanlık dramı ve Kudüs hakkında konuşan Bülent Deniz, “Sosyal medyada paylaşım yapmadan öte ne yapılabilir? Bu acizlik girdabından nasıl çıkılabilir? Koskoca bir ümmetin çaresizliğini ve halen kardeşlerimize el uzatamamazı hep birlikte izliyoruz. Dipsiz bir kuyu ile karşı karşıyayız." dedi.

Tarihi perspektiften ortaya koyduğu sunumda 1917'de yaşanan Gazze Muharebeleri ve o günlerde yaşananları aktaran Deniz, '' 7 ay içinde 3 muharebe yapıldı! 16. tümene bağlı 128. alayın koruduğu Gazze'yi muhasara altına alan İngilize karşı Mehmetçik yalnız bırakıldı, aynen bugün Gazze'de yalnız bırakılan kardeşlerimiz gibi.'' dedi.