Kulüpler Birliği üyeleri, Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçı sonrasında çıkan olaylar ve TFF'nin kararları ile ilgili Maslak'taki merkezinde toplandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın da bizzat katıldığı toplantı sonrasında Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, açıklamalarda bulundu:

"Uzun bir toplantı oldu. Pazartesi akşamı hepimizin gözü önünde yaşanan olaylar, tüm ülkemizi derinden yaralamıştır. Aynı zamanda ülke futbolunun marka değerine zarar verilmiştir. Böyle bir şiddet içeren olayın amasız fakatsız olarak kabul edilmesi mümkün değildir. Halil Umut Meler'in yaşadıkları hepimizin içini acıttı. En çok da ailesinin içini acıtmıştır. Kendisine ve kıymetli ailesine çok geçmiş olsun. Önemli olan Türkiye'nin bir numaralı hakeminin sağlığına kavuşması ve o anın şoku, üzüntüsüyle aldığı kararı gözden geçirerek yeşil sahalara dönmesidir."

"Halil Umut Meler'in sağlığına kavuşmasını ve yeşil sahalara dönmesini istiyoruz. Türkiye'nin önemli hakeminin kararını gözden geçirip, sahalara dönmesini diliyoruz."

"Gün büyük bir cesaretle birikmiş sorunların üzerine gitme ve bir daha benzerlerinin yaşanmaması için ne adım atmak gerekiyorsa onu atma günüdür. Buralara nasıl geldiğimizi iyi anlamamız lazım. TFF, MHK, hakemler, kulüpler, taraftarlar, oyuncular, teknik direktörler... Hepimiz bu son yaşananlardan sonra Türk futbolunun nereye geldiğini düşünmek zorundayız."

"Konuyla ilgisi olmayanların azmettirici olarak göstermesi kabul edilemez"

"TFF kendini bu olaylardan ayıramaz. TFF'nin bu olaylarda suçlayıcı tavrı kabul edilemez. Konuyla ilgisi olmayanları azmettirici olarak göstermesi kabul edilemez bir yaklaşım. Sayın Büyükekşi'nin Gaziantep Kulübü'nde başkan olduğu dönemdeki açıklamalarına göz atmanızı rica ediyorum. Burada bir tutarsızlık var."

Yunan basını duyurdu: Fatih Terim kovuluyor Yunan basını duyurdu: Fatih Terim kovuluyor

"Türk futbolu artık yarışma değil, çatışma; hatta ayrıştırma noktasına gelmiştir. Bu durum toplumumuza zarar vermektedir. Ülkenin birlik ve beraberliği, huzuru her türlü rekabetten çok çok önemlidir. Toplumun huzuru ve birliği, kırmızı çizgimiz olmalıdır. Zaten birlik ve beraberliği bozan bir sürü unsur varken, futbol bunların başında gelmemelidir. Herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Kararlılıkla adımlar atmalıyız."

"Bu aşamada asla yapılmaması gerekenler sorumluluğu başkalarına yıkmak, kendi sorumluluklarını görmezden gelmek, kronikleşmiş sorunları örtmek için bu talihsiz olayı fırsat olarak kullanmaktır."