Şehir dışında okuyacak üniversite öğrencileri için merak edilen soruların başında, 'KYK yurt başvuruları ne zaman sona erecek?', 'Yurt yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?' gibi sorular geliyor.

Yerli ve milli eğitim müfredatı programını kimler engellemek istiyor? Yerli ve milli eğitim müfredatı programını kimler engellemek istiyor?

YKS yerleştirme sonuçlarının ilanının akabinde, 29 Ağustos'ta başlayan KYK yurt başvuruları için süreç devam ediyor. KYK'nin belirlediği takvime göre başvuru süreci 2 Eylül saat 23.59'da sona erecek.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK yurt başvuru sonuçları, başvuruların 2 Eylül tarihinde tamamlanmasının ardından Eylül ayının ilk haftasına kadar erişime açılacak. KYK yurt başvuru sonuçlarının hemen akabinde kesin kayıt süreci başlayacak. Bu süreçte kesin kayıtlarını yapmayanların yerine yedek yerleştirmeler yapılacak. Yedek yerleştirmeler yıl boyunca devam edecek.

YURT BAŞVURU İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından e-Devlet Kapısı üzerinden alınmaktadır. Bu sebeple e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

Öğrenciler e-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra "Yurt Başvurusu" şeklinde aratarak ''GSB Yurt Başvurusu'' sekmesine erişip yurt başvurularınu yapabilirlerç  

YURT BAŞVURUSUNDA ADIMLARINI GÖZDEN GEÇİRİN

KYK yurt başvuru işlemi, E-Devlet aracılığıyla tamamlanabilecek. Toplam 9 adımdan oluşacak olan KYK Yurt başvurusu için müracaat esnasında bazı bilgilere ihtiyaç duyulacak. Örgün eğitime kaydı olmayan, öğretim kurumlarından 6 aydan fazla uzaklaştırma alan, sabıka kaydı bulunan, 6 ay ve daha fazla hapis cezası bulunan, bulaşıcı hastalığı olan, akıl ve ruh sağlığı yerinde olmayan, yurt başvurusunda bulunduğu belediye sınırları içerisinde ailesi ikamet eden öğrenciler, KYK yurt imkânından faydalanamayacak.